Čupić: Sukob interesa nedozvoljen

Izvor: B92, 10.Jul.2010, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čupić: Sukob interesa nedozvoljen

Novi Sad -- Zakonom neće biti moguće da član predstavničkog tela bude i u izvršnom organu vlasti kaže predsednik Odbora Agencije za borbu protiv korupcije Čedomir Čupić.

"To jednostavno neće doći u obzir, jer je to očigledan sukob interesa u okviru funkcija", istakao je on.

Čupić je napomenuo da nije video konačnu verziju teksta koji bi trebalo da se uskoro pojavi pred poslanicima Skupštine Srbije.

Ako je reč o tekstu koji je uradila radna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << grupa sastavljena od po tri predstavnika agencije i Ministarstva pravde "onda je sve u redu", rekao je Čupić, ne želeći da otkriva detalje sadržane u toj verziji.

On je objasnio da se, zbog očiglednog sukoba interesa, ne može biti u predstavničkoj i izvršnoj vlasti i dodao da je preformulisanjem zakonskog člana 82 napravljen kompromis "ali ne truo".

Izmenama će biti omogućeno da "izbegnemo to što se zove diskriminacija, a s druge strane, da se i ustavni članovi vezani za sukob interesa primenjuju", kazao je Čupić.

On je podsetio da su funkcioneri koji su u sukobu interesa imali priliku, ukupno skoro godinu ipo, da se izjasne o tome koju će funkciju zadržati i dodao da su "nažalost neki od njih, ili jedna grupacija, čekali poslednji trenutak" i obratili se Ustavnom sudu Srbije, koji je prema članu 26 Ustava, podveo to pod diskriminaciju.

"Na taj način zaustavljena je primena zakona, ali mi smo dužni da to što Ustavni sud donese poštujemo, iako sam smatrao da je na sebe preuzeo veliku odgovornost", rekao je Čupić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.