Bećković: Fantomke će postati deo narodne nošnje

Izvor: Radio 021, 22.Maj.2016, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bećković: Fantomke će postati deo narodne nošnje

"Fantomke" će postati deo naše narodne nošnje - ne zna se da li bolje pristaju uz jeleke ili uz toke, kaže pesnik i akademik Matija Bećković.

"Kažu da je jedan od najistaknutijih savremenih mislilaca, Kristijan Golubović, rekao: 'Mi biramo koga ćemo da pljačkamo, a sad narod bira ko će da ga pljačka", rekao je ironično Bećković.

On je konstatovao da se to ko će ući u novu Vladu Srbije ne tiče nikoga, osim samih kandidata za ministre. Prema njegovoj oceni, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << čim vlast sme da laže narod, pokazuje koliko ga ceni i šta misli o njemu.

"Kažete da nije ukraden nijedan glas, a narod kome to govorite ne veruje da je bilo ikad, a kamoli da ima sada, nekih izbora na kojima se ne krade", konstatovao je Bećković u intervjuu za Blic. Dodao je da upućeniji od njega govore da postoje ekipe za krađe koje se pojavljuju uoči izbora, "a kad bi se pogledali spiskovi, u njima bismo našli više nego u ijednoj deponiji".

On je zapitao i kako je moguće da 50 odsto ljudi ne izlazi na izbore, a da ih niko ne pominje. "I što je izlaznost manja, procenat dobijenih glasova je veći! O svemu više govore i dublje svedoče oni koji ne izlaze od ovih koji izlaze", zaključio je Bećković.

Autor: FoNet

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.