Izvor: Radio 021, 02.Feb.2021, 08:08

Azotara se prodaje po upola manjoj ceni

Fabrika veštačkih đubriva i azotnih jedinjenja HIP Azotara u Pančevu ponuđena je ponovo na prodaju, a početna cena je 2,33 milijarde dinara, odnosno 19,8 miliona evra, objavio je N1.

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju te fabrike u stečaju putem javnog nadmetanja koje je zakazano za 17. mart.

Prvi put Azotara je bila ponuđena na licitaciju pre nešto više od mesec dana kada je početna cena bila dvostruko viša - 5,8 milijardi dinara, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ali nije bilo zainteresovanih.

U ponudi su fabrike amonijaka, azota, kao i đubriva AN, KAN, HPK i Karbamid, energetika, uprava, laboratorija, sa mehanizacijom, opremom, zalihama materijala i potraživanjima.

Nekadašnje državno preduzeće, pančevačka Azotara, u stečaj je otišla u septembru 2018. godine, a gotovo hiljadu radnika ostalo je bez posla.

Azotara je u prethodnom periodu bila i neuspešno privatizovana, a nalazila se i na listi 24 sporne privatizacije. Posle raskida privatizacije njom je u ime države upravljao Srbijagas.

Autor: N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.