Veče sevdaha u Niškom kulturnom centru

Izvor: JužneVesti.com, 24.Mar.2023, 12:35

"Veče sevdaha" u Niškom kulturnom centru

“Veče sevdaha“ za ljubitelje tradicionalne muzike u izvedbi Savda Seksteta biće održano u četvrtak, 30. marta, u velikoj sali Niškog kulturnog centra, sa početkom u od 20 sati, a ulaznica košta 500 dinara.

Savda sekstet osnovan je 2018. godine u Nišu od strane profesionalnih muzičara sa namerom da ovdašnjoj publici približi tradicionalnu muziku na jedan posve drugačiji i moderniji način.

Aranžmani poznatih sevdalinki ovog niškog sastava, a i >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << tradicionalne muzike sa prostora Kosova, Makedonije, Bosne, jednom rečju Balkana, obiluju uticajima džeza, pop i klasične muzike, i predstavljaju autentičan izraz umetničke slobode.

Time je prožeta muzika Savda sexteta, čiji sastav čine: Bojan Videnović (aranžer/obrada/klavir), Bojan Mladenović (harmonika), Miloš Mijatović (klarinet), Vladan Karadžov (bas, kontrabas), Miloš Vojvodić (bubanj, perkusije) i Jovana Đorđević (vokalni izvođač). Svi aranžmani su rađeni u saradnji sa članovima seksteta - navode organizatori.

Ulaznice, po ceni od 500 dinara mogu se kupiti u knjižari Niškog kulturnog centra "Branko Miljković“ od 13 do 20 sati i u knjižari "Indigo“ u Obrenovićevoj ulica od 8 do 20 sati.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.