U Beogradu turnir gradova

Izvor: RTS, 09.Sep.2010, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Beogradu turnir gradova

U Beogradu će predstrojećeg vikenda biti održan tradicionalni, šesti po redu, rukometni Međunarodni turnir gradova, na kome učestvuju devojčice i dečaci rođeni 1994. godine iz Temišvara, Ljubljane, Podgorice, Banjaluke, Niša, Novog Sada i Beograda.

Sve utakmice biće odigrane u renoviranoj hali Sportskog centra 'Voždovac na Banjici, a kako je danas na konferenciji za štampu u Skupštini grada Beograda rekao predsednik Rukometnog saveza Beograda Petar Eror, prvi put >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << učestvovaće pet ekipa devojčica.

"Ovo nije samo nova pobeda rukometa u Beogradu, već i velika pozitivna energija koju će ta mladost odneti u svoje gradove, pričajući o svojim utiscima o Beogradu i Srbiji", rekao je Eror.

Podršku turniru dali su zamenik gradskog sekretara za sport i omladinu Nemanja Radović i predsednik ''Tofeja Beograda'' Dragoljub Peurača, koji je naglasio da se radi o najvećoj promociji sporta za mlade u glavnom gradu.

Prema rečima generalnog sekretara Rukometnog saveza Beograda Svetozara Stanković, predstojeći turir je veliki uspeh beogradskog rukometa, jer će u naš glavni grad doći selekcije devet gradova u kojima će biti više od 180 mladih takmičara. To će biti prva uvertira propagande rukometa uoči prvenstva Evrope koje će 2012. biti održano u Srbiji.

"Pored naše dugoročne akcije za mlade ''Ima i jedna lopta za tebe'' i ove manifestacije, inače jedinstvene u ovom delu Evrope, planiramo da reprezentaciju Beograda u narednom periodu šaljemo na sva takmičenja širom kontinenta, kako bismo popularisali prvenstvo Evrope", rekao je Stanković.

Turnir će biti igran po liga sistemu da bi mladi rukometaši mogli da odigraju što više utakmica i tako više vremena provedu u zajedničkoj radosti sporta i druženja.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Međunarodni turnir gradova na Banjici

Izvor: Sportal.rs, 09.Sep.2010

Međunarodni turnir gradova u rukometu održaće se narednog vikenda u sportskom centru "Voždovac" na Banjici, najavili su danas organizatori.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.