“Retrografija” u niškom Salonu 77

Izvor: JužneVesti.com, 05.Apr.2017, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Retrografija” u niškom Salonu 77

Slike, kolaže i asamblaže Edvine Romanović Hudečkove, Nišlije će moći da vide na izložbi “Retrografija” 6. aprila od 19 sati u Salonu 77.

Kako sam naziv kaže, izložba objedinjuje retrospektivu i autobiografiju, umetnica izborom dela iz dosadašnjeg opusa gradi svoj umetnički autoritet, ukazujući na neminovnost transformacija i mena usled protoka vremena.

Rani radovi (slike i crteži iz osamdesetih godina) i fotografike (fotografisani kolaži nastali od >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << sopstvenih starih grafika) počivaju na apstraktnoj leksici i predstavljaju niz različitih vizuelnih senzacija izvedenih na osnovu vlastitih misaonih i emotivnih stanja - kažu iz Galerije savremene likovne umetnosti.

Izložba u Salonu 77; foto: GLSUEdvina Romanović Hudečkova je rođena 1955.godine. Magistrirala je 1991. godine na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Realizovala više od 20 samostalnih izložbi u mnogim gradovima Srbije (Beograd, Niš, Vranje, Čačak, Pozarevac, Užice, Kruševac,Smederevo, Gornji Milanovac, Ruma).

Sedam puta je samostalno izlagala u Pragu i dva puta u Palermu. Dobitnica je nagrade „Zlatna paleta ULUS-a“ za slikarstvo 1989. godine.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.