Prijava protiv bivšeg direktora Pivare

Izvor: NTV.rs, 30.Mar.2014, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijava protiv bivšeg direktora Pivare

Zbog sumnje da je izvršio krivično delo Nepreduzimanje mera zaštite životne sredine, protiv 56-godišnjeg Dragana A. iz Niša, inače bivšeg direktora „Pivare“, saopštila je niška policija.
On se tereti da nije postupio po zapisniku Ministartva energetike, razvoja i zaštite životne sredine, Sektora za kontrolu i nadzor od 10.05.2013. godine kojim se nalaže mera A.D.“Pivara“ Niš da na bezbedan način angažovanjem ovlašćenog preduzeća izvrši pretakanje i uskladištenje >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << amonijaka, kako bi se eliminisao rizik od njegovog isticanja.
Inspektor Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine je nakon inspekcijskog nadzora 13. maja 2013. doneo rešenje kojim se nalaže mera pražnjenja amonijaka lociranog u objektu „Pivare“ u kojem je naznačeno da je rok za izvršenje naložene mere odmah.
Policijski službenici su uvidom u delovodnik A.D. “Pivara“ Niš, za vremenski period od 08.05.2013. godine do 17.06.2013 godine utvrdili da pomenuto rešenje nije evidentirano u delovodniku navedene firme.
Osumnjičeni Dragan A., po naloženim merama nije postupio sve do 06.08.2013. godine, kada je nad A.D. “Pivara“ Niš od strane Privrednog suda u Nišu pokrenut stečajni postupak i kada je osumnjičenom prestao radni odnos, a za stečajnog upravnika imenovan Kostić Ljubomir.
Sektor za vanredne situacije u Nišu MUPa R. Srbije, Uprava za vanredne situacije u Nišu, izvršila je vanredni inspekcijski pregled objekta A.D. “Pivara“ Niš u cilju preventivnih mera zaštite od požara.
Na osnovu zapisnika od 16.03.2014. godine koji sačinjen između A.D.“Pivara“ Niš i DOO “Cilj“ Pančevo započeti su radovi uklanjanjem amonijaka i završeni sa potpunim uklanjanjem amonijaka dana 18.03.2013 godine.
Protiv osumnjičenog Dragana A. krivična prijava će u redovnom postupku biti dostavljena nadležnom tužilaštvu u Nišu.
Pogledaj vesti o: Pivo

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dopunjena prijava protiv Žakline S. – osumnjičene za prevaru

Izvor: NTV.rs, 30.Mar.2014

Niška policija dopunila je prijavu protiv uhapšene 48-godišnje Žakline S. koja se tereti za prevaru.. Sumnja se da je Žaklina u periodu od 2010.godine do 2014.godine, lažnim prikazivanjem činjenica, dovela u zabludu još 9 oštećenih lica, koji su u svoje ime podizali kredite u gotovom novcu...

Nastavak na NTV.rs...

Prijava za direktora “Pivare” zbog amonijaka

Izvor: OkRadio.rs, 31.Mar.2014, 10:12

Policija je podnela krivičnu prijavu protiv direktora niške “Pivare” Dragana A. (56) zbog sumnje da je izvršio krivično delo nepreduzimanje mera zaštite životne sredine, odnosno da nije skladištio amonijak prema pravilima. Sumnja se da on nije postupio po zapisniku Ministartva energetike,...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.