Otpuštaju 50 opštinara u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 24.Feb.2015, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otpuštaju 50 "opštinara" u Nišu

Pravdajući se merama štednje, iz gradske vlasti u Nišu je najavljeno da će do kraja februara bez posla ostati najmanje 50 službenika gradske uprave, računajući i opštine.

Taj nalog lokalna vlast je dobila od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave. Preciznije, broj radnika je potrebno smanjiti za 6 odsto.

Kako je rečeno na sastanku gradskih većnika, čelnici grada pokušaće da te mere budu fer i korektne, i najmanje bolne za sve zaposlene u lokalnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << administraciji - prenosi NTV.

Do cifre od pedesetak ljudi viška, pojasnio je zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković, došlo se sabiranjem broja zaposlenih u gradskoj i opštinskim upravama.

Naime, on tvrdi da u gradskoj upravi trenutno radi 854 radnika, od kojih je 65 na povremeno-privremenim poslovima, a da je u gradskim opštinama zaposleno oko 300 ljudi.

Mere štednje i racionalizacija kadra predviđaju i smanjenje zaposlenih u javnim preduzećima dodaje Slavković, ali ona još nisu dostavila svoje predloge, iako krajnji rok ističe za nekoliko dana.

Pritom, po računici istog ministarstva tu bi maksimalno smelo da radi njih 1.430 - 1.302 na neodređeno vreme i 130 na određeno.

To znači da je u niškoj lokalnoj administraciji višak preko 500 ljudi.

Ovo ne predstavlja samo trošak za plate svih tih "opštinara", već je zakonom predviđeno i da Ministarstvo umanju novac koji iz državnog budžeta uplaćuje gradovima i opštinama koje imaju višak zaposlenih.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

NI: Otkaz za 50 opštinara

Izvor: OkRadio.rs, 24.Feb.2015

Gradska vlast u Nišu najavila je otpuštanje 50 službenika gradske i opštinskih uprava, jer je iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave stigao nalog za smanjenje šest odsto zaposlenih. Zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković rekao je da u gradskoj upravi trenutno radi 854 radnika,...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.