Nišlije obeležavaju praznik muzike (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 18.Jun.2014, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nišlije obeležavaju praznik muzike (VIDEO)

Raznovrsnim muzičkim progamom na 5 lokacija u gradu u subotu 21. juna biće obeležen Praznik muzike.
Koncerti su besplatni i otvoreni za sve, kažu organizatori.

Muzika je univerzalni jezik koji spaja nacije i generacije, a praznik ove umetnosti će 21. juna po 5. put biti obeležn u Nišu, i to na 5 lokacija – na Amfiteataru na keju gde će pop-rok grupe svirati od 20 i 30 do ponoći, u Sali simfonijskog orkestra od 20 sati profesori Muzičke škole održaće premijerni koncert. Plato ispred Klače je od 19 do 20 i 30 rezervisan za nastupe niških horova. Na uglu Obrenovićeve i Svetozara Markovića od 19 i 30 do 22 sata zvuke popularne muzike sviraće kamerni orkestar i studenti Fakulteta umetnosti, a u Čairu ispred Dečijeg centra od 19 do 20 sati muzički program izvešće najmlađi.
Muzika izlazi na ulice i trgove kako bi se približila Nišlijama, dodaju organizatori.
Ovaj praznik obeležavaju muzičari širom sveta od 1982. godine a manifestacija potiče iz Francuske. Partner u organizaciji je i Fakutet umetnosti koji za 23. jun od 20 sati najavljuje humanitarni koncert kamernog orkestra u sali fakulteta, gde će sva prikupljena sredstva biti namenjena ugroženima od poplava.

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

Praznik muzike na 5 lokacija u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 18.Jun.2014

Besplatnim koncertima bendova, horova i orkestara na ulicama i trgovima, Niš će kao i gradovi u više od 100 zemalja na svetu obeležiti Praznik muzike u subotu, 21. juna.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.