Nikola Kojo večeras prima Gran pri

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Avg.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikola Kojo večeras prima Gran pri

NIŠ - Glumac Nikola Kojo dobitnik je najvažnije nagrade - Gran pri "Naisa", 43. "Filmskih susreta" u Nišu, za ulogu majora Lazara Stankovića u filmu "Četvrti čovek", reditelja Dejana Zečevića, saopštila je predsednica žirija Radmila Živković.

Nagrada "Car Konstantin", za najbolju mušku ulogu dodeljena je Branislavu Lečiću za ulogu Nemca Horsta u filmu "Na lepom plavom Dunavu" Darka Bajića, a nagradu "Carica >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Teodora" iz Niša nosi Nada Šargin za uloge Dese u filmu "Nije kraj" Vinka Brešana i ulogu Mlade u filmu "Čarlston za Ognjenku" Uroša Stojanovića.

Povelje za najbolju mušku i žensku ulogu dobili su Vuk Kostić za uloge Gagule u filmu "Maša" Siniše Kovačevića i ulogu Stanislava u filmu "Ljubav i drugi zločini" Stefana Arsenijevića i Ana Franić za ulogu Srpkinje Saše u filmu "Na lepom plavom Dunavu" Darka Bajića.

Prema oceni žirija, najuspešniju mušku epizodnu ulogu ostvario je Bogdan Diklić igrajući pukovnika u filmu "Četvrti čovek" Dejana Zečevića, a nagrada za najuspešniju žensku epizodnu ulogu pripala je Jeleni Gavrilović za rolu Ruskinje Nine u filmu "Na lepom plavom Dunavu".

Gran pri "težak" 170.000 dinara

Za najboljeg debitanta na filmu proglašen je Ivan Bosiljčić koji igra Rumuna Vasila u filmu "Na lepom plavom Dunavu".

Dobitnik najprestižnije glumačke nagrade, Gran pri festivala "Naisa" dobiće 170.000 dinara, a nosiocima nagrada za najbolju žensku i mušku ulogu "Carica Teodora" i "Car Konstantin" pripada po 120.000 dinara.

Tročlani žiri

Dobitnici povelja za najuspešnuju mušku i žensku ulogu dobiće po 100.000 dinara, a dobitnicima nagrada za najuspešniju žensku i mušku epizodnu ulogu dodeljuje se po 80.000 dinara, koliko će pripasti i najsuspešnije proglašenom debitantu.

Osim glumice Radmile Živković, o nagradama su još odlučivali glumac Petar Kralj i glumica Marija Vicković.

Žiri je, kako je saopšteno, sve odluke doneo jednoglasno, osim odluke o dodeli povelje za najuspešniju žensku ulogu na festivalu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.