Izvor: B92, 16.Jan.2011, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malo žena u poslu sa krečom

Beograd -- Proizvođač kreča u Nišu je često zanimanje, ali je malo žena koje se bave ovim zanatom.

Biljana Krstić jedna je od retkih koja je izabrala je baš ovo zanimanje. Ona je pre četiri godine otvorila sopstvenu firmu za proizvodnju kreča.

Sada i njen suprug planira da registruje ovakvu firmu, ali kaže da ne planira da bude konkurencija ženi već da je ovo jedini način da dođe do posla.

Da bi prehranili šestoro dece koje imaju iz sadašnjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i prethodnih brakova, Biljana i Saša su odlučili da pokrenu sopstveni biznis i počnu da se bave proizvodnjom kreča.

Ovaj zanat Biljana je naučila od komšije kod kojeg je radila nekoliko godina.

Pored toga što se bavi neuobičajenim poslom za žene, Biljana s ponosom ističe da je i baka, iako ima tek 39 godina.

Zato joj, kaže, i nije teško da radi u svojoj firmi, ali I kod drugih proizvođača kako bi dodatno zaradila novac.

Biljani u poslu najviše pomaže suprug Saša koji je već nekoliko godina na birou za zapošljavanje.

On je nedavno napravio mašinu za gašenje kreča pa za razliku od ostalih proizvođača, Biljana ovaj posao više ne obavlja rucno.

Da bi regulisao radni staž i stekao penziju i Saša planira da registruje firnu za proizvodnju kreča, ali, kako kaže, neće biti konkurencija svoijoj ženi.

Krstići kažu da od kreča ne može mnogo da se zaradi jer u Nišu ima mnogo proizvođača pa je ovaj proizvod najjeftiniji u okruženju.

Kilogram košta svega 7 dinara, a više od polovine zarađenog novca ulaže se u nabavku materijala.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.