Izvor: B92, 10.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jat ukinuo letove iz Niša

Niš -- Aviokompanija Jat ervejz objavila da je direktne letove iz Niša do Štutgarta i Beča ukinula zbog malog interesovanja putnika.

U Jatu kažu da su zbog malog broja putnika bili primoran da većinu letova za Beč i Štutgart storniraju i da su zbog toga morali da po nekoliko putnika voze autobusom do Beograda, što je donelo dodatne troškove i narušilo ekonomičnost linija sa beogradskog aerodroma.

U Jat ervejzu su istakli da su i dalje zainteresovani za tržište >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << niškog regiona i da tokom letnje sezone planiraju direktne letove do Tivta i Ciriha, ukoliko se obezbedi odgovarajuća flota i pokaže rentabilnost tog posla, odnosno, ako se dotiraju ili umanje troškovi.

Sa druge strane, direktor niškog aerodroma "Konstantin Veliki" Radisav Radojković kaže da su Ministarstvo za kapitalne investicije i Direktorat za vazdušni saobraćaj, insitiranjem na neprofesionalnim i nestručnim odlukama, učinili da se saobraćaj iz Niša prepolovi, umesto da se broj letova duplira.

Opširnije o temi na portalu Biz B92.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.