Izvor: RTV 5, 05.Maj.2012, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filmska priča u tri minuta (video)

Trominutni filmovi kako ih Francuzi nazivaju, prikazuju se u okviru Medjunarodnog festivala najkraćih filmova, koji se u različitim zemljama održava u maju.
"Smotra kratkih filmova potiče iz Francuske i obuhvata 15 zemalja. Ovo je internacionalni festival, jer se u periodu od dve nedelje, svi ovi filmovi, prikazuju širom sveta", kaže Aziliz Toupin, direktorka Francuskog Instituta.
Na projekciji je prikazano 47 kratkih filmova, duhovite tematike, a Niška publika je prva u našoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << zemlji ove godine imala priliku da ih vidi.
"U pitanju je veliki svetski festival, gde se prijavljuju poznati reditelji ili amateri, vrsni radnici u filmskoj oblasti, sa svih kontinenata, koji evo kroz ovu kratku formu pronalaze svoju šansu za neku buduću filmsku karijeru", objašnjava Nebojša Jovanović iz Studentskog kulturnog centra. On najavljuje nove projekcije - naredna tri petka u istoj sali biće organizovana retrospektiva holandskih dokumentarnih i igranih filmova.

Nastavak na RTV 5...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.