Đubre svuda, kažnjavanje retko

Izvor: JužneVesti.com, 05.Maj.2015, 09:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đubre svuda, kažnjavanje retko

Zbog nepropisnog i neadekvatnog odlaganja otpada komunalna inspekcija u niškoj Opštini Palilula proteklog meseca nije napisala nijednu kaznu, a u JKP “Medijana” kažu da uklanjaju svo smeće na koje naiđu.

Ispred lokala kartoni i kese, kante za smeće na ulicama prepune, a ispred kuća, na zelenim površinama pored trotoara - smeće i granje.

Direktor JKP “Medijana” Bratislav Vučković kaže da su radnici ovog preduzeća pokupili sav otpad iz Episkopske, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ali zahvaljujući tome što su ga sami primetili, a ne što ih je zvala nadležna komunalna inspekcija.

Niko nas nije obavestio. Videli smo to i pokupili, ali gde je komunalna inspekcija tu? - pita Vučković.

Vrlo je teško ustanoviti ko to radi. Skoro je nemoguće zateći građanina koji neadekvatno odlaže otpad i onda je teško i napisati kaznu. Izlazimo i po službenoj dužnosti - kažu u komunalnoj inspekciji.

I inspektori i direktor “Medijane” apeluju na sugrađane da smeće odlažu u kante i kontejnere i da ga ne iznose na ulicu ispred svojih kuća, osim u danu kada prolazi kamion za sakupljanje otpada.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.