Četvoro mrtvih, vozač preživeo

Izvor: Blic, 20.Apr.2009, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četvoro mrtvih, vozač preživeo

Niš je šokirala pogibija četvoro mladih ljudi. Predrag Ranđelović (29), Jelena Jovanović (26) i Uroš Tasić (20), svi iz Niša, kao i Jovana Radosavljević (23) iz Prokuplja, stradali su u teškoj saobraćajnoj nesreći 18. aprila oko 4.10 sati na početku Bulevara Nemanjića u Nišu. Oni su se nalazili u automobilu „mazda 323” za čijim volanom je bio Nikola Stojanović (21) koji je sa teškim povredama glave jedini >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << preživeo stravičan udes.

Uzrok tragedije je, kako je saopštila policija, neprilagođena brzina. Prve procene ukazuju da je vozač „mazde” jurio brzinom od 120 do 140 kilometara na sat. Dolazeći iz pravca Ulice 7. jula, na izlazu iz velike krivine kojom počinje Bulevar Nemanjića, Stojanović je izgubio kontrolu nad vozilom, izleteo sa puta i udario u drvo.

Troje mladih ljudi poginulo je na mestu udesa, dok je Jelena Jovanović od zadobijenih povreda izdahnula u bolnici.

Istražni sudija Mirko Drašković kaže da je od vozača uzeta krv na analizu nakon čega će se znati da li je vozio pod dejstvom alkohola.

- Čuo se strahovito jak udarac. Skočili smo iz kreveta. Do automobila su prvi dotrčali mladići koji su sedeli na klupicama. Pokušavali su da pomognu povređenima. Čulo se nekoliko puta: „Jesi li živ?” Pokušali su da otvore vrata, ali su ona bila uništena. Ubrzo su došli vatrogasci i Hitna pomoć.

Jelena Jovanović, Predrag Ranđelović, Uroš Tasić

Povređena devojka je vrištala a doktorka je pokušavala da je smiri. Nekako su uspeli da izvuku vozača. Za ostale su morali da seku krov - priča Verica Živković, stanarka jedne od okolnih zgrada. Ona kaže i da je ovo veoma opasna krivina, koja je do sada odnela ko zna koliko života. Dve ekipe vatrogasaca su sat i po izvlačili stradale iz potpuno uništene karoserije automobila...

Jelena Jovanović je u 5.15 sati primljena na odeljenje Hirurgije gde je nakon reanimacije operisana, ali je preminula zbog izuzetno teških povreda stomaka.

Predragov otac Milorad, majka Gordana i brat Nenad još ne veruju da njihovog najmilijeg više nema.

- Predrag i Jelena bili su brat i sestra od tetke, ali su se voleli kao da su rođeni. Ćerka moje prijateljice iz Prokuplja Jovana došla je te večeri u 19 sati kod nas da bi sa njima izašla u grad. Otišli su u diskoteku „Spark” oko 22.10 sati. Saznala sam da su pozvali taksi kad su krenuli kući. Ušli su u njega, ali ih je neko ponudio da ih vrati kući. Ja i ne znam tog mladića, koji je vozio, ni njegovog druga. Izašli su iz taksija i seli su u njegov automobil. Eh, da samo nisu izašli iz taksija - u očaju priča Predragova majka Gordana. Predrag je četiri i po godine radio kao instrumentarista na niškoj Hirurškoj klinici, a Jelena je diplomirala Muzičku akademiju. Jovana se u utorak spremala da putuje za Ameriku pa je želela da se vidi i pozdravi sa prijateljima iz Niša.

- Predrag je tri godine putovao iz Prokuplja, odakle smo rodom, a onda smo kupiti ovaj stančić u Nišu da se ne muči. To su bila deca za primer. Predrag je bio divan mladić, svima je uvek želeo da pomogne. Kao da ih je nešto teralo da te večeri budu zajedno i da svi zajedno odu. Nikada nije polagao vožnju jer nije voleo da se vozi automobilom - priča Gordana. Kaže i da su svo troje bili veseli i srećni pre izlaska u grad.

- Ne mogu da povežem taj trenutak sa onim što se posle desilo. Najčudnije od svega mi je to što je moj brat seo u auto sa nekim koga ne poznaje. On je bio veoma odgovoran i savestan i nije voleo da ga neko vozi - kaže Predragov brat Nenad. Jedan do drugog, kao što su uvek bili u životu, Jelena i Predrag biće sahranjeni danas u 15 sati na Novom groblju. Sahrana Uroša Tasića obaviće se u 14.30 na Novom groblju u Nišu.

Zašto su izašli iz taksija"

PROKUPLJE - U domu porodice Radosavljević u Prokuplju, otac Novica, majka Branislava i brat Vlada ne mire se sa istinom da njihove ljubimice više nema. Jovana je bila student završne godine turizma. Došla je kući iz Beograda da uskršnje praznike provede sa roditeljima i drugovima. U petak uveče majka i najbolja drugarica Milena odvezle su je u Niš da se nađe sa Predragom, drugom iz detinjstva.

- Odvezla sam je do Niša, a kući je trebalo da se vrati u subotu. Zašto su prešli iz taksija u kola kod momka koga skoro da nisu ni poznavali, zašto... - u očaju se pita majka Brankica.

Vest o pogibiji porodica je saznala u subotu ujutru na niškoj Hirurškoj klinici kad im je saopšteno da troje putnika koji su sedeli na zadnjem sedištu automobila nisu ni primljeni u bolnicu.

B. M.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.