Bulatović: “Energetski sistem stabilan“ (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 04.Jan.2016, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bulatović: “Energetski sistem stabilan“ (VIDEO)

Energetski sistem je stabilan i nema razloga za brigu, kaže direktor Jugoistoka Darko Bulatović. Sneg i niske temperature nisu uticale na napajanje električnom energijom.
Niška elektrodistribucija spremno je dočekala hladno vreme i sneg. Većih problema u sistemu nema, a stabilno snabdevanje električnom energijom se očekuje i na dalje.
Što se naplata dugovanja tiče, situacija je pod kontrolom, kaže Bulatović, pa tako nema većih gomilanja. Naplata je skoro 98 procenata, >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << što je, kako ističe, na zadovoljavajućem nivou.
Najproblematičnija dešavanja sa kojima se elektrodistribucija susreće je krađa struje. Međutim, rešavanje ovog problema biće znatno olakšano novom opremom koju će elektrodistribucija uskoro početi da koristi. Reč je o opremi kojom može da se ustanovi krađa bez, na primer, ulaska u kuću, odnosno može se otkriti sa ulice. Bulatović dodaje da je ovom novinom takoreći ‘’odzvonilo’’ onima koji se bave ovakvim radnjama, a primena opreme očekuje se možda već od sledeće nedelje.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.