
Izvor: Umrežena nauka Radio Beograd, 06.Jul.2010, 17:01 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Molekularna kuhinjica
Molekularna gastronomija ili molekularna kuhinjica, projekat koji koristi osnove hemije u objašnjavanju nastanka kuhinjskih specijaliteta, postaje sve popularniji u kuhinjama širom sveta. Suba Das, hemičar sa Karnegi Melon Univerziteta, predstavlja tehnike koje se mogu videti u najboljim restoranima sveta studentima i na osnovu njih im objašnjava principe hemije. "Šta je hrana, ako ne skup hemijkih jedinjenja?", pita Das.
Nastavak na Umrežena nauka Radio Beograd...
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Umrežena nauka Radio Beograd. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Umrežena nauka Radio Beograd. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.