Izvor: SerbianUnderground.com, 21.Mar.2019, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Top 5 beogradskih restorana

Često kada smo u srpskoj prestonici, bilo da je povod tome poslovno putovanje ili turistička poseta, usled ogromne ponude restorana, odluka gde bismo mogli imati kvalitetan obrok, uz jedinstveni ambijent i ljubazno osoblje može biti teška.
Beograd je milionski grad i ima veliki broj restorana različitih kuhinja, od domaćih do internacionalnih. Predstavićemo vam nekoliko specifičnih koji odišu prijatnom atmosferom u kojoj možete bez stresa sedeti i uživati u hrani, >> Pročitaj celu vest na sajtu SerbianUnderground.com << piću i prostoru. Svako ima različiti ukus kada su hrana i piće u pitanju i zato ćemo se dotaći različitih vrsta kuhinja i ambijenata za različite temperamente ljudi.
Tri Šešira Tri Šešira je restoran koji se nalazi u delu znamenite Skadarlije koja je simbol hedonističkih sadržaja grada. Ovaj restoran predstavlja pravi vremeplov, jer je osnovan 1864. godine, i upravo u njemu je na stotine velikih istorijskih ličnosti pronašlo sebi užitak. Mesto je postalo kultno još od svog nastajanja, a osnovano je u prostorijama stare zanatske radionice.
Đura Jakšić je posećivao ovo mesto nazivajući ga “vinskim vrelom”. Podrazumeva se da je hrana raznovrsna, a u meniju prednjače tradicionalna jela sa roštilja i brojne kombinovane salate uz koja je nezaobilazna čaša kvalitetnog vina, dok su u večernjim časovima za provod zaduženi tamburaši.
Čarda Stara Koliba Mnogi Beograđani, želeći da se relaksiraju od gužve, biraju mesta pokraj reke. Da bi se upotpunio gušt,  idilično mesto često podrazumeva i uživanje u hrani. Stara Koliba smeštena je ispod Brankovog mosta i nudi posetiocima raznovrstan jelovnik, od domaće kuhinje, preko paste do riblje hrane. U prolećnim i letnjim danima čarda dobija još intenzivniji vid užitka, jer obezbeđuje pogled na Kalemegdan. Za dobar provod zaduženi su tamburaši koji redovno ulepšavaju posetu restoranu.
Mayka Ako se hranite vegetarijanskim i veganskim specijalitetima, Mayka je idealan enterijer za obroke koji su miks internacionalnih kuhinja. Ako pak i niste vegan ili vegetarijanac, svakako je preporučljivo probati neko od jela, od domaćeg vegetarijanskog gulaša, do veganskih pica kobasica i burgera.
Ukus i hranljivost ovih recepata može privući i najveće ljubitelje mesa. Mayka ugošćuje ljubitelje zdrave kuhinje uz filozofiju da je hrana lek, a da svaki obrok ima šest ukusa, tako da je obrok uživanje i prikupljanje energije za nastavak dana. Mayka je specijalna i po raznim kombinacijama dezerata, sladoleda i kafa, a ambijent je napravljen da podseća na porodičnu atmosferu.
Ahh… Riba Ako ste ljubitelji egzotičnijih ukusa, Ahh…Riba pruža bogat sadržaj jelovnika iz azijske, mediteranske, francuske kuhinje.  Na ovom mestu možete iskusiti da riblji specijaliteti daju veću snagu organizmu da bude energičniji za nastavak aktivnosti. Poznato je da je najvećem delu populacije koja preferira riblji restoran suši primarno jelo, a ovde ga možete jesti po povoljnoj ceni uz tradicionalni recept.
Kao i mnogi veoma posećeni restorani u Beogradu, i Ahh…Riba ima svoje redovne goste pa je korisno unapred rezervisati mesta. Mesta se mogu rezervisati za ručak i večeru, a restoran odlikuje i pet frendly zona kao i raznolika lista vina.
Mythologia Ako želite što više internacionalnih kuhinja na jednom mestu, Mythologia vam nudi tradicionalna jela Japana, Rusije, Amerike, Skandinavije. Od evropske gastronomske tradicije izdvajaju se švajcarski sosevi, francuski i italijanski specijaliteti koje ne možemo pronaći u svakom restoranu.
Pored raznovrsnosti u hrani, veliki akcenat restoran stavlja i na vinsku listu koja se nalazi u podrumu koji pripada Mythologia restoranu. Somalijer je uvek dostupan, pa posetioci mogu sići i degustirati više od 400 vrsta najboljih svetskih vina, a naravno i gostiti se vinom u restoranskom prostoru uz najbrojane kuhinje.
Od veganske i vegetarijanske kuhinje, preko gurmanskih jela, ribljih specijaliteta i ostalih ukusa koja se konzumiraju širom sveta, Beograd i svi njegovi delovi obiluju ukusnom restoranima. Ambijenti su usklađeni sa željama i ukusima svih onih koji žele da uživaju u hrani sa potpunim rasterećenjem. Bogata ponuda restorana postaje svojevrsna turistička atrakcija Beograda, pa ukoliko ste gurman, prestonica je  jedna od destinacija u našoj zemlji koju nikako ne bi trebalo da propustite.
The post Top 5 beogradskih restorana appeared first on Serbian Underground.

Nastavak na SerbianUnderground.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SerbianUnderground.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SerbianUnderground.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.