Plavi orkestar doveo Arenu do ključanja

Izvor: S media, 28.Mar.2010, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plavi orkestar doveo Arenu do ključanja

Pop rok sastav "Plavi orkestar" u subotu uveče nastupio je pred više od 10.000 posetilaca u Beogradskoj areni, gde su im gosti bili glumci Dragan Bjelogrlić, Nikola Djuričko i Srdjan Žika Todorović, a čule su se i pesme čuvenih "Bitlsa" (Beatles).

Vrativši se u Beograd za veliki koncert nakon 20 godina odsustva, bend pevača Saše Lošića hitovima poput "Lovac i košuta", "Sava tiho teče", "Goodye Teens" i "Suada" uspeo je u dva i po časa da oduševi i podigne na noge publiku >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << koja je ispunila parter i donji prsten tribina, dok su gornje tribine ostale uglavnom prazne.

Otpočevši koncert sa novim singlom "Amerika", koji najavljuje skorašnji izlazak novog album, Lošić je pozdravio Beogradjane uz opasku da "dvadeset godina nije mala stvar", pre nego što je "Plavi orkestar" podsetio na pesme, "iz najranijih dana" poput "Djevojke iz snova", iz "pank perioda" "Gujo vrati se" ili "Zadnji ples".

Dvorana je proključala tek na izvodjenje uživo malo svirane pesme "Lovac i košuta", a posle starih hitova "Kaja" i "Fa fa fašista", dvoranom se iz mraka prolomio stari hit "Bitlsa" "Twist And Shout".

Glavnu pozornicu su preuzela četvorica "Bitlsa" iz beogradskog tribjut benda "Bestbit", dok su Lošić, Zalepugin i braća Ćeramida u ritam sekciji, zauzeli mesto na maloj bini usred Arene, opkoljeni publikom.

Pošto Lošićeva molba "je li možete sići sa pozornice ovo je naš šou" nije urodila plodom, u narednih dvadesetak minuta "Plavi orkestar" i "beogradski Bitlsi" priredili su u Areni odlično prihvaćeno, puno duha i nostalgije, takmičenje u izvodjenju hitova.

Dok su sa glavne pozornice stizali klasici "I Feel Fine", "A Hard Days Night" i "Norwegian Wood", "Plavi orkestar" je uzvraćao sa "Šta će nama šoferima kuća" i "Pijem da je zaboravim", da bi vrhunac bio Lošićeva oda odlazećoj mladosti "Goodbye Teens", za čije izvodjenje su "Orkestar" i "Bestbit" podelili pozornicu.

U završnici koncerta, publika svih generacija, zdušno je sa Lošićem pevala "Bolje biti pijan nego star", "Sava tiho teče", "Ako su to samo bile laži", "Beogradjanka", "Zelene oči"...

"Beograde, hvala što smo zajedno pobedili vreme i što smo makar na trenutak bili deo starih dobrih vremena", otpozdravio je Lošić oduševljenu publiku.

Posle višeminutnih ovacija i poziva da se "Plavi orkestar" vrati, publika je na bis dobila nesvakidašnju priliku da vidi kako pesmu Lošića i Momčila Bajagića "A ti se nećeš vratiti" iz serije "Vratiće se rode" svira njena glumačka ekipa.

Uz Lošića, klavir je zasvirao Bjelogrlić, gitaru Djuričko, bubanj Todorović, a bas Miroslav Cvetković iz "Bajage i instruktora". Za kraj "Plavi orkestar" je ostavio žestoke izvedbe "Medene curice" i "Parajlije", kao i setne "Od rodjendana do rodjendana" i "Odlazim". Izvor: Beta

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.