Izvor: SerbianUnderground.com, 20.Feb.2019, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koji tip kluba radije birate?

Ako se vratimo petnaestak godina u nazad, u to vreme pojam klupskog noćnog provoda bio je dosta jasnije definisan. Za razliku od kafanskih i narodnjačkih, za pojam kluba vezivale su isključivo žurke koje su više bile orijentisane na andergraund muzičku scenu.
Posetioci ovakvih dešavanja obavezno su isticali svoj autentični izgled i originalni način razmišljanja i životnog stila. Na tim manifestacijama obično niste imali priliku da vidite nekoga ko nije deo tog muzičkog >> Pročitaj celu vest na sajtu SerbianUnderground.com << sveta, a publika je uglavnom bila sastavljena od veoma mladih ljudi. Često su nazivani brojnim žargonskim pogrdnim imenima, a odrasli su ih večito osuđivali kao konzumente nedozvoljenih supstanci.
Danas međutim, granice između različitih mesta za provod delimično su izbrisane, te se često dešava da mladi izlazak započnu u nekom od prestoničkih klubova, a zoru dočekaju pevajući u kafani. Kada se povede priča gde izaći večeras, izbor mogu biti mnogobrojni klubovi koji se sada dosta razlikuju i među sobom. Klabing više nije deo obavijen velom misterije, već je postao dostupniji široj publici. Takođe, klubovi su postali raznovrsniji i nude drugačije tipove provoda, a evo primera za dve potpuno različite klupske zabave.
Urbaniji klubovi I dalje veoma popularne zabave u klubovima su one koje privlače mlađu i urbaniju publiku, koja bira uživanje uz zvuke modernih muzičkih hitova. Mesta kao što je Klub Bank, u udarnim terminima vikendom nude neprevaziđene žurke uz gostovanje prestižnih stranih i domaćih DJ-eva. Muzički stilovi razlikuju se od večeri do večeri, a pretežno ćete na ovakvim mestima slušati RnB, haus ili tehno.
Zabava u ovoj vrsti kluba podrazumeva plesanje do ranih jutarnjih časova, čemu doprinosi muzika od bezbroj decibela sa najkvalitetnijeg ozvučenja. Dakle, očekuje vas baš malo priče, a puno đuskanja, osmeha i vesele atmosfere. Često su opremljeni modernom opremom i rasvetom, sa mnoštvom lasera, strobova i LED osvetljenja. Lokacija na kojoj se nalaze uvek je u srcu samog grada ili na nekom od veoma popularnih mesta u gradu. Iako su se ranije gosti urbanih klubova isticali svojim specifičnim načinom odevanja, danas se na ovakvim mestima mogu videti savršeno stilizovani momci i devojke, sa elegantnom garderobom, visokim potpeticama i otmenim aksesoarima.
Komercijalniji klubovi Za one koji nisu ljubitelji glasne elektronske muzike, izbor će obično biti neki od klubova sa komercijalnijim izborom muzike. Mesta poput kluba Komitet svojim posetiocima nude zabavu uz malo „mekše“ zvuke, ali podjednako zabavne i zanimljive. Tako ćete u klubovima ovog tipa imati priliku da slušate nastupe poznatih muzičkih zvezda i bendova, čiji je fokus na aktuelnim pop i rok hitovima iz regiona.
Po nepisanom pravilu na ovakvoj vrsti zabave češće će se videti starija ekipa, iako su omladinci podjednako dobrodošli. To su uglavnom ljudi koji su u potrazi za adekvatnom razonodom nakon radne nedelje i opuštanjem od stresnog posla. Upravo zbog toga u komercijalnim klubovima nije akcenat na frenetičnom plesu, već na potpunom hedonizmu za sva čula. Kako je ovoj publici komfor prioritet, dostupna su i mesta za sedenje i obedovanje.  Ukoliko ste gladni, ovde vas očekuju i raznovrsni gastronomski specijaliteti, a vašu probirljivost zadovoljiće i široki izbor najfinijih pića prestižnih brendova.
The post Koji tip kluba radije birate? appeared first on Serbian Underground.

Nastavak na SerbianUnderground.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SerbianUnderground.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SerbianUnderground.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.