Brega zatvara Guču

Izvor: Mondo, 13.Feb.2013, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brega zatvara Guču

Pripreme za najveću trubačku feštu na svetu, koja će ove godine biti odžana od 5. do 11. avgusta, su počele, a poslednjeg dana Sabora nastupiće Goran Bregović.

Pored njega u Guči će nastupiti i Boban Marković i Dejan Petrović, a organizatori kažu da lista poznatih učesnika tek počinje da se popunjava.

"Bregovićeva muzika je omiljena i među strancima koji nam dolaze, tako da je on pun pogodak", rekao je za "Blic" direktor Centra za kulturu Guče >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Adam Tadić.

Sabor trubača u Guči je prošle godine, prema procenama organizatora, posetilo više od 600.000 ljudi koji su popili milion listara piva, pojeli 1.500 jagnjića i prasića i više od 60.000 porcija svadbarskog kupusa i napravili neverovatnih 150 tona smeća.

Pogledajte delić Breginog nastupa 2010. godine.



(MONDO)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Goran Bregović zatvara ovogodišnju Guču

Izvor: Svet plus, 13.Feb.2013

Pripreme za najveću trubačku feštu koja će se ove godine održati od 5. do 11. avgusta u Guči, već su počele. Spektakularni koncert završnog dana Sabora održaće Goran Bregović.

Nastavak na Svet plus...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.