Libija
Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
„ALŽIRSKA SAHARA“: Lepota ovekovečena na fotografijama

„ALŽIRSKA SAHARA“: Lepota ovekovečena na fotografijama

Autorska izložba fotografija „Alžirska Sahara” umetničkih fotografa Jovana Ikonomovskog i Vladimira Rajkovića, otvorena je, 14. decembra 2023. godine u „Galeriji ’73 ”, u Beogradu.   Postavku, koju je organizovalo Društvo prijatelja Alžira, u saradnji sa „Galerijom ’73”, a uz podršku Gradske opštine Čukarica, otvorio je ambasador Alžira u Srbiji, Nj. E. gospodin Fatah Mahraz. Pored mnogobrojne publike, događaju su prisustvovali i ambasador Libije, predstavnici ambasada...

Izvor: DobreVesti.rs, 21.Dec.2023, 13:04

Detaljnije >>

STRAH I TREPET NEPRIJATELJA: Moćni Praga M53/59, razvijen u Čehoslovačkoj, a oprobao se i na jugoslovenskim ratištima (VIDEO)

STRAH I TREPET NEPRIJATELJA: Moćni Praga M53/59, razvijen u Čehoslovačkoj, a oprobao se i na jugoslovenskim ratištima (VIDEO)

Oklopna vozila M53/59 se nalaze u naoružanju Češke, Slovačke, Libije i zemalja bivše SFRJ.. M53/59 Praga je laki samohodni protivavionski top opremljen sa dva automatska topa u kalibru 30 mm. Razvijen je oko 1950. u Čehoslovačkoj. Namenjen je za odbranu kopnenih jedinica, aerodroma, brodova, komandnih centara, važnih objekata i instalacija od dejstva naprednih niskoletećih ciljeva. Efikasan je i za uništavanja ciljeva na zemlji i vodi. Borbeno su upotrebljena...

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Dec.2023, 20:24

Detaljnije >>

Najjeftini i najskuplji gradovi na svijetu

Najjeftini i najskuplji gradovi na svijetu

NJUJORK – Najjeftiniji grad na svijetu je Damask, prema EIU istraživanju svetskih troškova života. Posle njega slijede Teheran i Tripoli, dok su kao najskuplji gradovi navedeni Singapur i Cirih. FOTO: Shahyaib akber/EPA Mapa magazina “Ekonomist” pokazuje kako se ovaj grad i njegovi susjedi mogu uporediti sa Njujorkom, referentnim gradom indeksa. EIU sastavlja cijenu za više od 200 proizvoda i usluga, koji se pretvaraju u dolare. Zatim se upoređuje svaki grad u odnosu na Njujork, koji ima...

Izvor: Capital.ba, 18.Dec.2023, 10:17

Detaljnije >>

Više od 60 migranata se utopilo u brodolomu kod obala Libije

Više od 60 osoba, uključujući žene i decu, utopilo se kod obala Libije kada se prevrnuo brod sa desetinama migranata koji su pokušavali da stignu do Evrope, objavila je Agencija UN za migracije.

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Dec.2023, 10:22

Detaljnije >>

Tragedija kod Libije: Najmanje 61 migrant se utopio u brodolomu!

Brod je krenuo iz libijskog grada Zvara

Izvor: 24sedam.rs, 17.Dec.2023

Detaljnije >>

U brodolomu kod Libije utopio se najmanje 61 migrant

Najmanje 61 migrant utopio se nakon brodoloma kod Libije, saopštila je Međunarodna agencija UN za migracije (IOM). Među utopljenicima ima i žena i dece.

Izvor: Danas, 17.Dec.2023

Detaljnije >>

BRODOLOM KOD LIBIJE Udavila se 61 osoba, među njima i deca

Najmanje 61 migrant, uključujući žene i decu, utopio se nakon brodoloma kod Libije, saopštila je danas Međunarodna organizacija za migracije (IOM) u Libiji.

Izvor: Blic, 17.Dec.2023

Detaljnije >>