Volim vaš entuzijazam

Izvor: Politika, 22.Feb.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volim vaš entuzijazam

Poznati španski tenor Hoze Kareras večeras nastupa u Beogradskoj areni

Zadovoljstvo je ponovo biti u Beogradu, u Srbiji, koja je poznata po dobroj, kvalitetnoj i školovanoj publici. Zbog toga i volim da dođem kod vas jer osećam veliki entuzijazam slušalaca, a svaki umetnik to samo može da poželi, izjavio je poznati španski tenor Hoze Kareras na jučerašnjem susretu sa novinarima u hotelu „Hajat” gde je najavio svoj večerašnji nastup u Beogradskoj areni.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << />
Koncert pod nazivom „Mediteranska strast” počeće u 20 časova, kada će ovaj poznati umetnik nastupiti sa svojom gošćom, koleginicom Natalijom Ušakovom, ruskim sopranom, dirigentom Davidom Himenesom, uz pratnju Simfonijskog orkestra RTS.

Dirigent Himenes je naglasio da je koncertni program brižljivo biran, da je sastavljen od kvalitetnih numera ali da sobom nosi i finu dozu zabave. Iz tog razloga, maestro je izrazio nadu da će publika uživati u njihovom izboru.

Na pitanje novinara šta je sve važno za jednu uspešnu i dugotrajnu pevačku karijeru, Hoze Kareras je odgovorio da je, zapravo, reč o kombinaciji nekoliko stvari:

„Glas, talenat, usredsređenost, disciplina i sreća. Mislim da je disciplina važna u svakoj profesiji, a za nastup na sceni je obavezna. Imao sam nekoliko srećnih momenata u životu. Profesionalno sam počeo da pevam sa 23 godine, a ubrzo posle debija pevao sam i u Skali, Kovent gardenu"”

Poznati tenor je još istakao da njegova fondacija za borbu protiv leukemije radi godinama, da je ona rezultat duga prema lekarima i svim ljudima koji su mu pružili podršku u teškim danima kada je oboleo od iste bolesti.

Na pitanje da li je zbog trenutnih događaja u Srbiji imao dilemu da li da održi večerašnji koncert, Hoze Kareras je odlučno odgovorio:

– Naprotiv, ovaj emotivni trenutak je prava prilika da se ovde dođe i pruže ljudima lepe emocije. Drago mi je da sam ovde! – rekao je poznati umetnik i, na molbu novinara, otpevao jednu strofu iz bogatog repertoara kao najbolju najavu večerašnjeg koncerta.

M. S.

[objavljeno: 23/02/2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.