Vladimir Milanović:  Carbon Copy

Izvor: Arte, 09.Jun.2020, 11:55

Vladimir Milanović: Carbon Copy

Samostalna izložba radova autora Vladimira Milanovića pod nazivom, "Carbon Copy", održaće se u Prodajnoj galeriji Beograd od 11 - 29. juna 2020. godine.

Vladimir Milanović (1979) diplomirao je, magistrirao i doktorirao (2014) na Grafičkom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu. Predaje kao docent na Grafičkom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu. Izlagao  je na šesnaest samostalnih i na preko stotinu kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Arte << je  više priznanja i nagrada na domaćim i međunarodnim izložbama savremene grafičke umetnosti, od kojih izdvajamo onu na Bijenalu savremene grafike u Liježu 2015. i Veliki pečat Galerije Grafički kolektiv 2014. Milanović svoj uspeh duguje inovaciji u polju digitalne grafike, zasnovanoj na manipulaciji slikom u kolažnom postupku „nevidljivog reza“.  Izložbom pod nazivom „Carbon Copy“ autor nastoji da obelodani manje vidljive aspekte koji učestvuju u ukupnoj ekonomiji proizvođenja jedne slike, viđenim u efemernim tragovima kopiranja i otiskivanja, dodira i kontakta sa karbon (transfer) papirom koji koristi kao podlogu za svoj rad.

Nastavak na Arte...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Arte. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Arte. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.