Izvor: Arte, 20.Okt.2020, 10:40

Unutar seizmografa

Izložba „Unutar seizmografa“ Katrin Keler, Mie Ćuk i Fokus grupe, biće otvorena u Umetničkom prostoru U10 od 23. oktobra do 7. novembra.

U skladu sa trenutnom situacijom u vezi sa virusom Covid-19, a da bismo izbegli uobičajenu gužvu, svečano otvaranje izložbe neće biti organizovano. Izložba će biti otvorena svakim danom od 12h do 20h, osim nedeljom i ponedeljkom. Molimo da pratite preporuke i da prilikom posete nosite zaštitne maske i poštujete fizičku distancu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Arte << />
Projekat „Unutar seizmografa“ istražuje seizmograf kao tehnički instrument, društveno-političku metaforu i, pre svega, kao referencu u kontekstu umetničke prakse. Izložba pokušava da postavi niz pitanja o fenomenu seizmografije kao što su: Kakva je uloga umetnika u društvu i da li se stvaranje umetnosti može opisati kao „seizmografska praksa“? Koliki poetički ili analitički potencijal imaju geološke metafore u kontekstu opisivanja društva? Šta se događa kada se geologija, društvo i politika sretnu? Radovi predstavljeni na izložbi nude različita čitanja predmeta kroz određene strategije: od prisvajanja estetike seizmografskih podataka, tumačenja geonaučne metodologije, do poetskog prikazivanja seizmografije u odnosu na fragmentarna iskustva svakodnevnog života.

Kroz radove dve umetnice i jednog umetničkog kolektiva, suočavamo se sa čudnovatim polazištima, divergentnim pristupima, odlomcima i parafrazama ove drhtave teme.

Nastavak na Arte...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Arte. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Arte. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.