Prva violina Britanije

Izvor: Blic, 17.Mar.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva violina Britanije

Mlada britanska violinistkinja Kloe Henslip održaće večeras (20) koncert na „Kolarcu". Iako ima samo dvadeset godina, Henslipova je snimila već četiri samostalna albuma i zauzela jedno od vodećih mesta na svetskoj muzičkoj sceni.

U desetoj godini učestvovala je kao čudo od deteta uz Ralfa Fajnsa u filmskoj verziji Puškinovog „Evgenija Onjegina", a u narednim godinama izgradila je veoma uspešnu karijeru. Njen aktuelni album zauzeo je drugo mesto na britanskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << top listi klasične muzike, sa snimkom koncerta za violinu Džona Adamsa, sa Kraljevskom filharmonijom pod upravom Leonarda Slatkina. Prethodna dva albuma snimljena sa Londonskim simfonijskim orkestrom dobila su dve prestižne nagrade - nemačku „Echo Klassik Award for Best Newcomer" u 2002. i britansku „Young British Classical Performer" u 2003. godini. Henslipova je nastupala svuda - od „Rojal Albert hola" do Ermitaža u Sankt Peterburgu, i to sa praktično svim značajnim svetskim orkestrima, među kojima je i Beogradska filharmonija. Kloe Henslip je poznata i po tome što stalno istražuje i pronalazi novi program koji predstavlja na svojim brojnim koncertima. Inače, kao i svaka dvadesetogodišnja devojka, Kloe Henslip obožava šoping, voli da igra salsu, gleda trke Formule 1 i vozi brze automobile.

Kloe Henslip će večeras, uz klavirsku pratnju Kaspara Franca, izvesti dela Šulhofa, Prokofjeva, Franka i Sen Sansa.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.