Profesionalni amateri

Izvor: SEEcult.org, 21.Mar.2016, 05:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Profesionalni amateri

Izložba polaznika interdisciplinarnih kurseva grafičke kulture i modnog dizajna, održanih u okviru projekta “Umetnički trening” Udruženja građana KOD, biće otvorena 21. marta u Parobrodu u Beogradu.

Izložba predstavlja rezultate četvoromesečnih kurseva koje je pohađalo oko 30 polaznika, uz gostujuće predavače iz domena dizajna, brendinga i marketinga.

Najuspešniji polaznici, čiji će radovi biti predstavljeni, dobijaju sertifikat koji izdaje autorka projekta >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEcult.org << Gabriela Vasić.

Polaznici kursa grafičke kulture razvijali su ideje za dizajn novih, savremenih suvenirskih proizvoda kojim bi se brendirala Srbija kroz promociju kulturnog nasleđa, ali su radili na razvoju i marketingu sopstvenog brenda i autorskih projekata. Izradili su plakate, bedževe sa brending porukama i ilustracijama, keramičke figure, lampe, razglednice, sertifikate za kurseve tog projekta, kataloge, grafička rešenja za Galeriju ALT, logotipe brenda i brendirali svoje autorske proizvode, vizit karte...

Na izložbi će biti predstavlјeni grafički i drugi radovi Katarine Pejčić, Jovane Milovanović, Aleksandra Ristića i Ane Golubović, koja će predstaviti i svoje keramičke proizvode.

Autorka i koordinatorka kursa i predavač bila je Gabriela Vasić, a gostujući predavači: grafički dizajneri Sanja Jovović, Dragan Lončar i Slavimir Stojanović, vizuelni umetnik Marko Crnobrnja, magistar teatralogije Nataša Milović i istoričar Miloš Sofronić.

Polaznici kursa modnog dizajna uspešno su ovladali crtežom modne figure, razvili svoje modne ilustracije sa autorskim kreacijama, izradili  "mood boarad", radili modne improvizacije u formi 3D kolaža na karton lutki u materijalu (tekstil, koža) i na 3D lutki sa tekstilom, na osnovu čega su izradili i svoje autorske skice ili dizajnerska rešenja. Nјihova rešenja će biti prikazana u formi fotografije kreacija, dizajna, crteža, kolaža i atmosfere sa kursa.

Na izložbi učestvuju: Nataša Petruconić, Marija Đurović, Dijana Milićević i Jelena Manolcov.

Autorka i koordinatorka kursa i predavač bila je Gabriela Vasić, a gostujući predavač bio je Vladimir Vulikić.

Najboljih osmoro polaznika, koji su uspešno savladali program i ostvarili interesantne rezultate, baveći se temom dizajna u kontekstu kulturnog nasleđa u svojim medijima, izlagaće svoje dizajnirane proizvode kojima su brendirali sebe i Srbiju, a 5 od njih će dobiti sertifikate o uspešno završenom kursu, i troje mladih grafičkih dizajnera očekuje stručna praksa u tri marketinška studija.

Projekat “Umetnički trening” je realizovan uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu i Sekretarijata za kulturu Grada Beograda. Nosilac projekta je Udruženje likovnih umetnika Srbije, a partneri su: Ustanova kulture Parobrod, Udruženje građana KOD i Scena Carina.

Izložba će biti otvorena u Parobrodu do 25. marta.

(SEEcult.org)

Nastavak na SEEcult.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.