Preminuo producent filmova Roki i Razjareni bik

Izvor: Blic, 11.Jun.2015, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo producent filmova Roki i Razjareni bik

Robert Čertof, producent čuvenih filmova "Roki" i "Razjareni bik" umro je u svom domu u Santa Moniki u američkoj saveznoj državi Kaliforniji, izjavili su danas njenog saradnici.

Čertof (81) je bolovao od raka pankreasa, navela je njegova kompanija "Čertof prodakšn" (Chartoff Productions).

Producent je svetsku slavu stekao 1976. godine filmom "Roki" sa Silvesterom Staloneom, u režji žona Avildsena. Film je osvojio tri Oskara, uključujući za najbolji film. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Čertof i njegov kolega Irvin Vinkler kasnije su bili producenti celog serijala filma

"Roki" kao i filma "Krid"" koji treba da izađe u bioskope tokom ove godine.

Čertof je bio producent filma "Razjareni bik" iz 1980. godine, reditelja Martina Skorsezea s Robertom de Nirom u glavnoj ulozi, tumačeći nekadašnjeg svetskog bokserskog šampiona u srednjoj kategoriji Džejka La Motu.

De Niro se tada za potrebe filma ugojio više od 20 kilograma i zaradio Oskara za glavnu ulogu.

Čertof je bio producent filma Filipa Kaufmana "Put u svemir" iz 1983. godine. Taj film je osvojio četiri Oskara. Producirao je i antologski film reditelja Sidnija Polaka "Konje ubijaju, zar ne?" (1969) s Džejn Fondom u glavnoj ulozi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.