Preminuo glumac Feđa Stojanović

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2021, 19:22

Preminuo glumac Feđa Stojanović

Poznati pozorišni, filmski i televizijski glumac Feđa Stojanović preminuo je danas u Beogradu u 74. godini, preneli su mediji.

Stojanović je rođen u Aleksincu 1948. godine, a diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1973. godine u klasi profesora Milenka Maričića. Stalni je član Ateljea 212 od 1973. godine.

Odigrao je veliki broj uloga u Ateljeu 212, Zvezdara teatru, Jugoslovenskom dramskom pozorištu, Madlenijanumu, Malom pozorištu „Duško >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Radović“, Pozorištu „Boško Buha“, a široj publici poznat je i po brojim ulogama u filmovima i TV serijama.

Tokom karijere dobio je mnogo velikih priznanja: Nagradu „Strahinja Petrović“ FDU Beograd, Nagradu „Tanhofer“ FDU Beograd, Povelju za izuzetnu ulogu na Filmskim susretima u Nišu 2002. godine.

Vreme i mesto sahrane i komemoracije biće naknadno objavljeni.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Preminuo glumac Feđa Stojanović

Izvor: Danas, 05.Maj.2021

Pozorišni, filmski i televizijski glumac Feđa Stojanović preminuo je danas u Beogradu u 74. godini, saopštilo je pozorište Atelje 212.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.