Predin i Tangels sviraju u Beogradu

Izvor: B92, 18.Maj.2011, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predin i Tangels sviraju u Beogradu

Čuveni slovenački kantautor Zoran Predin, i njegove mlađe kolege iz pop grupe „Tangels" nastupiće 21. maja na platou ispred beogradskog šoping centra „Ušće", u okviru turističko zabavne manifestiacije „Zdravlje iz Slovenije".

Predin će svoj nastup započeti u 21h, a publika će moći da uživa u najvećim hitovima koji su obeležili njegovu tridesetogodišnju karijeru. Na ovom nastupu pratiće ga „Globoka Grla" sa kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sarađuje od 2008. godine.

Paralelno sa ovim, Predin od 2007. godine nastupa i sa sastavom „The Gypsy Swing Band", sa kojim je 2008. i 2009. godine održao koncerte u Beogradu. Objavio je nekoliko knjiga, a intezivno komponuje muziku za pozorište i film. Dobitnik je brojnih priznanja, kao što su „Sedem sekretarjev SKOJ-a" (198.), „Zlata ptica" (1982) i „Viktor" (2006).

Poznat i kao vođa kultnog sastava „Lačni Franc", ovaj umetnik osvojio je nagradu „Zlati Petelini" čak četiri puta, 1993., 1996., 1997. i 1999. godine.

Publiku će za Predinov nastup zagrejati sve popularniji slovenački pop bend „Tangels" koji će nastupiti tokom dana. Organizatori su za sve posetioce pripremili i kviz znanja, kroz koji će uz malo sreće moći da dođu do vrednih nagradnih aranžmana koje poklanjaju slovenačka prirodna lečilišta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.