Pozorišne radionice u KCNS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2021, 13:50

Pozorišne radionice u KCNS

Kulturni centar Novog Sada i ove godine organizuje pozorišne radionice za mlade, ovaj put na temu pisanja dramskog teksta i scenarija.

Cilj radionica je savladavanje osnovnih pravila dramskog pisanja, upoznavanje sa teorijskim okvirima, šta je drama, šta scenario, šta znače pojmovi: naracija, narativ, koji su delovi priče, kako se gradi karakter, šta je dramska struktura, šta su tema, ideja, događaj, situacija, sukob, motivacija, prepreka i slično.

Krajnja ideja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da se svaki učesnik nakon ispraćenog ciklusa radionica osposobi za samostalno pisanje dramskih minijatura (scene, mini-drame, scenarija).

Radionice će se održavati u prostorijama Kulturnog centra Novog Sada (Katolička porta 5) a namenjene su mladima uzrasta od 16 do 20 godina. Planirana je realizacija ukupno 5 radionica.

Radionice počinju 15. maja, održavaće se subotom u terminu 12–14 časova i trajaće do 12. juna.

Prijave su u toku i možete se prijaviti slanjem mejla sa svojim podacima (ime, prezime, datum rođenja i kontakt telefon) na mejl scenske redakcije KCNS scenskaredakcija.kcns@gmail.com

Na radionicama će se poštovati sve preventivne mere propisane od strane Kriznog štaba i Vlade Republike Srbije, svi prisutni su u obavezi da nose masku i drže propisanu fizičku distancu u toku trajanja radionica, a na ulazu će se vršiti merenje temperature i dezinfekcija ruku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Pozorišne radionice za mlade u Kulturnom centru Novog Sada

Izvor: Radio 021, 05.Maj.2021

Kulturni centar Novog Sada i ove godine organizuje pozorišne radionice za mlade, ovaj put na temu pisanja dramskog teksta i scenarija...Cilj radionica je savladavanje osnovnih pravila dramskog pisanja, upoznavanje sa teorijskim okvirima, šta je drama, šta scenario, šta znače pojmovi: naracija, narativ,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.