Portret Mao Ce Tunga izbušen mecima

Izvor: Blic, 07.Jan.2011, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Portret Mao Ce Tunga izbušen mecima

Osam meseci nakon smrti glumca Denisa Hopera na aukciji vredne umetnikove kolekcije naći će se grafika Endija Vorhola na kojoj je portret Mao Ce Tunga

Endi Vorhol je početkom sedamdesetih godina poklonio taj portret Denisu Hoperu, koji je u poklon ispalio nekoliko metaka. Prvo izlaganje Vorholovog portreta Mao Ce Tunga velikog pet metara, i niza kopija manjeg formata, bilo je u Parizu 1974. godine.

Mao Ce >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Tung je bio deo Vorholovog interesovanja proizašlog iz tadašnjeg otopljavanja odnosa između Kine i SAD.

Aukcija je zakazana za iduću nedelju u Njujorku. Početna cena oštećenog portreta kineskog dikatora je 30 hiljada dolara.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Na prodaju Maov portret izbušen mecima

Izvor: Radio 021, 07.Jan.2011

Osam meseci nakon smrti glumca Denisa Hopera, na aukciji vredne umetnikove kolekcije naći će se grafika Endija Vorhola na kojoj je portret Mao Ce Tunga.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.