Izvor: Blic, 05.Jun.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Holivud u Budimpešti

Novi Holivud u Budimpešti

U Mađarskoj će uskoro početi izgradnja filmskog kompleksa, sa najvećom halom na svetu, gde će, u specijalnom bazenu, moći da se obave i podvodna snimanja.

Maketu 'mađarskog Holivuda' u Budimpešti su predstavili investitori i budući vlasnici - američki producent mađarskog porekla Endrju Vajna i domaći preduzimač Šandor Demjan.

Kompleks nazvan 'Korda studio', po poznatom režiseru takođe mađarskog porekla Šandoru Kordi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << biće izgrađen u selu Ećek, tridesetak kilometara zapadno od Budimpešte, poznatom po grožđu i belim vinima.

Projekat će izraditi jedna specijalizovana firma iz Los Anđelesa i kancelarija čuvenog mađarskog arhitekte Jožefa Finte, koji je najavio da će se zdanja, uključujući i luksuzne stanove i hotel, uklopiti u panonski pejzaž.

Čitava investicija će, u prvoj fazi, stajati oko 150 miliona evra, a suvlasnici veruju da će se uloženi novac vratiti za desetak godina.

Na centralnom mestu biće ogromni studio površine 6.069 metara kvadratnih, koji će biti gotovo dva puta prostraniji od sada najvećeg - 'Pajnvud studija' u Londonu. (Tanjug)

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.