NELLY FURTADO - Loose The Concert

Izvor: B92, 04.Mar.2008, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NELLY FURTADO - Loose The Concert

Brate?!!...

Mogli bi da napravimo jedan eksperiment. Ja ću sada da napišem par redova o ovom albumu, a onda ću da ga pustim, preslušam pažljivo i proverim da li sam u pravu.

Dakle"

Ideja da Nelly Furtado objavi "živi” album je sumanuta. Da pop zvezde to treba da rade Madonna ne bi čekala skoro 25 godina da to uradi, i to više kao deo plana za bežaniju od Warnera.

Nelly je producentska lutka. Kakav god glas da uživo ima, zahtevne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i kompleksne matrice sa njenog albuma Loose (čijem pogubljenju ovde najverovatnije prisustvujemo) mogu u najboljem slučaju da zvuče kao Sunčane skale u odnosu na vrhunski, studijski doživljaj. S druge strane većina tih pesama teško da može da ima definitivniju izvedbu od studijske, tako da je prezira dostojan potez Geffena da na nama koji smo Loose pokupovali svim prijateljima uzima još koji teško zarađeni dinar računajući sa tim da (od sada) sve što ima Nelly logo vredi suvog zlata. I nisam siguran da li je extra mamac što je na Loose uživo ubačen i debitantski hit I’m Like A Bird, ali nešto strepim da je koncertni materijal morao malo da se dokrpi. Odsustvo gostujućih vokala (naročito Timbe) pokazatelj je da su producenti ovog izdanja pre verovali u "regularno” koncertno izdanje Nelly Furtado, nego da su se potrudili da organizuju neki specijalni nastup sa all-star guest postavom koja bi i oplemenila ovaj nastup, ali mu i dala dodatni povod za objavljivanje.

Eto. Sada ćemo da pritisnemo plej i da se čujemo za jedno sat ili dva (ako budem imao živaca da ovo dvaput preslušam).

(35 minuta kasnije)

Za sve što sam vam rekao bio sam u pravu do 8. pesme- Glow. E, tu nikako nisam očekivao da će Nelly iz prosečne interpretacije ove manje upadljive teme sa Loose da bane u obradu Blondie i Heart Of Glass. Kako li su se osećale devojčice u publici koje su rekle- Ej, ovo je stravaaa! Ovo znam, ali na kom albumu Nelly je ova pesma?! Mamaaaaaaaa!!! "

Ovo nisu pesme koje želite da slušate uživo. Zar im je bio problem da samo otvaraju usta i menjaju kostime? Kuda ide ovaj svet?

SELEKTAH:

all good things come to an end

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.