Merilin Menson stigao u Top10

Izvor: B92, 14.Maj.2012, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merilin Menson stigao u Top10

Novi album Merlina Mensona, koji će nastupiti na IQ festivalu 9. juna u Beogradskoj areni, za dve nedelje od objavljivanja u Americi našao se na desetom mestu najprodavanijih ploča po magazinu "Bilbord".

Album "Born Villain", je u Americi prodat u preko 39 hiljada primeraka, a ovo je Mensonov sedmi album koji se nalazi u Top 10 u Americi.

U nedavnom intervjuu datom povodom objavljivanja novog albuma, Menson je izjavio da je inspiraciju za "Born >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Villain" našao u drami "Magbet" Vilijama Šekspira i zbirci pesama "Cveće zla" francuskog pesnika Šarla Bodlera.

Iako je naglasio da mu namera nikada nije bila da šokira ljude, Menson priznaje da svojim novim albumom pokušava da isprovocira i zbuni ljude kako bi ih podstakao na razmišljanje i "Born Villain" vidi kao način da pomeri ljude i da ih natera da nešto osećaju.

Na festivalu IQ Music koji su pokrenuli Arena Beograd i Beogradska Kulturna Mreža uz podršku agencije Jelen Live će se predstaviti više različitih izvođača, kako iz regiona, tako i sa internacionalne muzičke scene, a pored Merilina Mensona, nastupiće Laibach, Dirty Vegas, Mizar i domaći bend Block Out.

Ulaznice po cenama od 2.890 parter i 2.990 dinara tribine u prodaji su na sledećim prodajnim mestima: Beogradska arena, Bilet centar Beograda, Card servis prodajna mesta, Eventim prodajna mesta, "Ušće" Shopping centar. Internet prodaja na: www.arenabeograd.com,

www.eventim.rs, www.tickets.rs.

Ovonedeljni Top 10 albuma po magazinu "Bilbord" izgleda ovako:

1. Carrie Underwood - Blown Away

2. Norah Jones - Little Broken Hearts

3. Various Artists - NOW 42

4. Adele - 21

5. B.o.B - Strange Clouds

6. Lionel Richie - Tuskegee

7. Jack White - Blunderbuss

8. One Direction - Up All Night

9. OST - Smash

10. OST - Avengers: Assemble

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.