Međunarodni festival saksofona

Izvor: B92, 03.Okt.2019, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Međunarodni festival saksofona

Šesti međunarodni festival saksofona u Srbiji otvoren je u atrijumu Narodnog muzeja. Ovde su koncerte priredili saksofonisti Gordan Tudor, a zatim Milanski kvartet saksofona.

Tudor je jedan od vodećih muzičara svoje generacije, aktivan kao solista, kompozitor i pedagog. Višestruki je pobednik državnih i međunarodnih takmičenja saksofonista i kompozitora, kao i dobitnik najviših umetničkih i diskografskih nagrada.

Milanski kvartet saksofona osnovan je 2010. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i u njegovom sastavu su mladi muzičari iz Pijemonta, Veneta, Lombardije i Trentina. Zahvaljujući studijama kod uglednih profesora u Francuskoj, Austriji i Italiji, razvili su virtuoznost i muzikalnost koja je veoma cenjena i potpuno je – italijanska.

Festival traje do subote. Na večerašnjem programu u Muzičkoj školi „Stanković” u 20 sati publika će čuti ansambl "Sax Nouveau" pod umetničkim vođstvom Jorgosa Ligeridisa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.