MILENA INJAC: “SEVILJSKI BERBERIN JE RADJEN SA LJUBAVLJU”

Izvor: kult-URA.com, 16.Feb.2015, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MILENA INJAC: “SEVILJSKI BERBERIN JE RADJEN SA LJUBAVLJU”

Nakon ponovnog otvaranja sezone operskih predstava u Nišu operetom “Slepi miš”, na sceni Narodnog pozorišta biće izvedena opera “Seviljski berberin”. Pretpremijera opere zakazana je za 20, dok će premijera biti 23. februara.
O operi “Seviljski berberin”, pripremama, značaju operske scene u Nišu i mnogim drugim temama, razgovarali smo sa dirigentom opere i redovnim profesorom Fakulteta umetnosti u Nišu Milenom Injac.
 
Koje organizacije sve učestvuju u ostvarenju ove opere?
Učestvuje Fakultet umetnosti, Narodno pozorište i Niški simfonijski orkestar.
 
Koliko dugo su trajale pripreme?
Nekoliko meseci, a ubrzano od oktobra 2014.
 
Da...

Nastavak na kult-URA.com...






Povezane vesti

Krajem februara gostuje beogradski Bitef dens kompani (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 16.Feb.2015

Niško Narodno pozorište će, osim dramskih ptredstava koje najčešće i gledamo na daskama koje život znače, ovog meseca na svom repertoaru ponuditi i neke operske i baletske komade. U pripremi je još jedna opera, Seviljski berberin, čija je premijera zakazana za 23. Februar, a sa baletskim postavkama...

Nastavak na NTV.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta kult-URA.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta kult-URA.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.