Koncert Simply red na Kalemegdanu

Izvor: B92, 25.Jun.2009, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koncert Simply red na Kalemegdanu

Koncert grupe "Simply Red" održaće se u petak, 26. juna na košarkaškim terenima "Partizana" na Kalemegdanu, bez obzira na vremenske uslove.

Ulazi se otvaraju u 19 časova, a popularni britanski bend na binu izlazi u 21 čas.

Organizatori su saopštili da će koncertnom prostoru biti omogućena dva prilaza, jedan iz pravca spoljne Stambol kapije (pored paviljona "Cvijeta Zuzorić”), a drugi iz pravca Karađorđeve kapije. Ostali prilazi, uključujući i onaj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od Sahat kule, biće blokirani već od 17.00 časova.

Koncert će obezbeđivati preko 300 pripadnika obezbeđenja "Sigurnost Vračar” a biće pojačano i prisustvo policije.

Dozvoljeno je unošenje kišobrana, a zabranjeno je unošenje pića i hrane.

Koncert ima kapacitet oko 9000 stajaćih mesta na terenu (parteru), betonskim i montažnim tribinama.

Postoje dve kategorije ulaznica: stajanje na montažnoj tribini od 3950 dinara (na kartama je naznačeno SPECIJALNA TRIBINA) i sve ostalo (parter, betonska tribina, staza od Prirodnjačkog muzeja do Stambol kapije) po ceni od 2950 dinara.

Ne postoji VIP zona niti sedenje, već posetioci koji dođu ranije imaju mogućnost da izaberu mesta u svojoj kategoriji ulaznice.

Karijera pop grupe "Simply Red" traje već tri decenije, a do sada su objavili 10 studijskih albuma prodatih u preko 50 miliona primeraka širom sveta, sa preko 30 singlova koji su se našli među 40 najbolji numera britanske top-liste, i dva koja su bila na prvim mestima u Americi.

Osvojili su veliki broj nagrada među kojima se uzdvajaju 3 Brit nagrade i specijalna Mobo nagrada.

Njihov album "Stars” bio je najprodavaniji album u Velikoj Britaniji dve godine za redom.

Nastupali su uživo preko 1000 puta pred ukupno 10 miliona posetilaca.

U februaru 2009. započeli su veliku turneju pod nazivom "Greatest Hits World tour”, kojom obeležavaju 25 godina od svog osnivanja.

Do kraja 2010. nastupiće pred više od milion ljudi, a turneju započinju na Tajlandu, zatim slede Australija, Novi Zeland, Meksiko, Brazil, Čile i SAD, a potom se vraćaju u Evropu.

Najava turneje obeležena je posebnim koncertom u O2 Areni u Londonu 3. decembra 2008, koji je bio potpuno rasprodat.

Poslednji album grupe "Simply Red" sa njihovim najvećim hitovima, "The Greatest Hits 25”, objavljen je u novembru prošle godine i sadrži 25 numera na 2 diska.

U prodaji je i posebno izdanje u ograničenom broju primeraka, tzv. "Limited Edition”, koje sadrži 3 diska sa DVD-em na kome se nalazi 25 pesama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.