Kapitalna izdanja

Izvor: Glas javnosti, 24.Okt.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kapitalna izdanja

Među domaćim izdavačima na Sajmu knjiga u Beogradu, kao i svake godine, značajno mesto pripada Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

Na štandu najstarijeg srpskog izdavača u ponudi su sva najznačajnija izdanja izdavačkih ustanova eparhija SPC.

Između ostalih, svakako se izdvaja knjiga „Post i sveto pričešće u pravoslavnoj crkvi“, NJegove svetosti patrijarha srpskog gospodina Pavla.

Takođe, značajem se izdvajaju još i „Biblijski rečnik“, koji je priredio >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << protođakon Radomir Rakić, „Jevanđelje prepričano za decu“, „Smisao ikone Leonida Uspenskog i Vladimira Loskog“, kao i monografije dva manastira - Rače, arhimandrita Jovana Radosavljevića i Rmnja, Radovana Pilipovića.

Posle nekoliko sajamskih dana, već se mogu izdvojiti i najtraženiji naslovi pravoslavnih izdavača. To su „Kaligrafija“, Reči Svetog Isaka Sirina, Oca Tadeja, kao i Starčeve Duhovne pouke srpskom narodu, Misli znamenitih Srba, knjiga Žena-ikona Crkve i blago sveta mr LJubomira Rankovića, Ikonološki eseji u ogledalu i zagonetki oca Stamatisa Sklirisa, Prolog svetog vladike Nikolaja i Monah Kalist.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.