Iza operisane lepote

Izvor: RTS, 17.Mar.2019, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iza operisane lepote

Premijera u Ateljeu 212 – predstava „Ovaj će biti drugačiji“ pokreće važno pitanje: zbog čega danas žene prihvataju nametnutu sliku ženstvenosti i pristaju na hirurški osiguranu lepotu? Gorak smeh večeras čeka publiku na sceni „Petar Kralj“.
Kako su estrada i rijaliti postali sinonim za poželjan život, preispituje nova predstava Ateljea 212. Mirela, Ivana i Jovana, spremne su da postanu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << deo muških fantazija. Ali iza savršenih tenova, bujnih kosa i bademastih očiju, one su usamljene i nesrećne.

„Moraš da budeš žena zmaj – mora da radi, da bude majka, kraljica, dama, brat, sestra, ortak, da izgleda moćno i onda smo se negde pogubili“, kaže glumica Tamara Dragičević.
Njena koleginica Ana Mandić ističe da predstava nema za cilj da osuđuje.
„Imamo hrabrosti da to kažemo naglas, ne drsko, ne bezobrazno, ne nepristojno, ne želim nikoga da osuđujem niti se ova predstava bavi osudom. Naprotiv, želimo da zastanemo i da odgovorimo na neka pitanja“, ukazala je Ana Mandić.
Glumica Milica Janevski objašnjava kakva je to žena: "Ona je nekako dobra, čista, sa svom tom skalamerijom na sebi, ali ona bi nekako samo da gleda televiziju."
„Ovaj će biti drugačiji“ je 2017. godine bila najbolja savremena angažovana drama na Hartefaktovom regionalnom konkursu. Motiv da je napiše, Staša Bajac je pronašla u devojci koja je zbog trendova tri puta operisala nos, kojoj frizer kleštima sređuje kosu i koja se noću budi od bolova zbog silikonskih grudi.
„Mislim da ima nešto vrlo moćno i važno uzeti tu sliku i posmatrati je pod nekakvim drugim svetlom i na drugi način“, rekla je Staša Bajac.
Rediteljka Đurđa Tešić postavlja pitanje: Da li je moguće da su ideali koje devojke i muškarci sebi danas postavljaju danas toliko bedni i toliko surovo mali?
Potresna i opominjuća – nova predstava Ateljea 212.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.