Festival bajki u Kulturnom centru Rumenka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Okt.2020, 23:00

Festival bajki u Kulturnom centru "Rumenka"

"Verujete li u bajke?'' - to je naziv dvodnevnog festivala koji je počeo danas u Kulturnom centru "Rumenka''. Manifestacija ima međunarodni karakter i u okviru njega će se približiti tri vida umetnosti: lutkarski teatar, klasična muzika i ples.

Bajke koje su im se do sada uglavnom samo čitale, deca ali i odrasli kroz festival imaju priliku da ih dožive na drugi način i možda izvuku neke nove pouke. Organizuje ga Kulturni centar "Rumenka" i kao takav jedini je u Srbiji. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Direktorka se nada da će festival biti jedan od programa kojim će se Novi Sad predstaviti kao evropska prestonica kulture, budući da je Kulturni centar u Rumenki od nedavno priključen mreži kulturnih stanica grada.

U okviru festivala publici će predstave prikazati teatri iz Novog Sada, Beograda i Tuzle, a među odabranim predstavama su ,"Hrabri krojač", "Bajke iz Sahare'', "Uspavana lepotica'' i priča "O nežnosti''.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.