Elvis umro od konstipacije?

Izvor: B92, Beta, 11.Maj.2010, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Elvis umro od konstipacije?

Lekar Elvisa Presleya, tvrdi da kralj rokenrola nije umro od srčane aritmije, kako se najpre verovalo, već od hronične konstipacije (zatvora).

Doktor George Nick Nichopoulos, koji je pored Presleya bio poslednjih 12 godina njegovog života i koji je pokušao da ga oživi posle smrti, tu verziju iznosi u knjizi pod naslovom ,,The King and dr Nick".

Elvis Presley, koji je umro u 43. godini, 16. avgusta 1977.godine, nađen je mrtav u kupatilu, a prvobitno uverenje bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je da je umro od srčane aritmije, koju su mogli da izazovu zavisnost od lekova, gojaznost i slabo srce.

,,Sve do autopsije nismo shvatili da je njegova konstipacija bila toliko teška - znali samo da je ozbiljna, jer nam je bilo teško da je lečimo, ali nismo znali dokle su stvari otišle", naveo je Nichopoulos.

Lekar takođe objašnjava da je Presley smatrao da je taj problem bio „znak slabosti ",a on nije želeo da bude slab.

,,To nije bila stvar o kojoj bi se razgovaralo za doručkom. U to vreme, 1960-ih i 1970-ih nije se mnogo pričalo o konstipaciji, ljudi se nisu javno žalili ni govorili o svim problemima koje je to izazivalo", piše Nichopoulos.

Taj lekar je takođe uveren da naglo gojenje poslednji godina Elvisovog života nije bilo rezultat preteranog unošenja hrane ili nezdravo hranjenje, već rezutat teške konstipacije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.