Duško Gojković ponovo u DOB-u

Izvor: B92, 19.Nov.2012, 21:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Duško Gojković ponovo u DOB-u

Posle dva rasprodata koncerta na 27. Beogradskom Džez Festivalu, kada je obeležio svoj 80. rođendan, u oktobru 2011. Duško Gojković i Big Bend RTS ponovo zajedno nastupaju na sceni Velike sale Doma omladine u ponedeljak 26. novembra u 20h.

Ulaznice su u prodaji po ceni od 800 do 1200 dinara, na Blagajni Doma omladine Beograda i preko Duško Gojković fun cluba (Buha, mali bar – Trg Republike 3 / Info tel. 011 4146616)

Za ovu produkciju pažljivo je pripremljen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << projekat “QUO VADIS SAMBA”, naslovljen po jednoj od najpoznatijih Gojkovićevih kompozicija. Pred publikom će se naći repertoar inspirisan koloritnom muzikom Brazila i južne Amerike u jasnim okvirima džez tradicije, u autorskim Gojkovićevim aranžmanima za big bend, sastavljen od njegovih originalnih kompozicija i nekih popularnih tema “za sva vremena”. Deo programa napisan je specijalno za ovu priliku, te premijerno izvođenje novih numera i aranžmana čini ovu produkciju jedinstvenom.

Za samog Gojkovića dovoljno je pomenuti da su njegovo ime i stvaralački opus zabeležile sve relevantne džez enciklopedije širom sveta. U pitanju je trubač, kompozitor, aranžer i solista neiscrpne stvaralačke energije, nepresušne strasti za improvizacijom i iznad svega višedecenijske muzičko stilske doslednosti. Gojkovićeva diskografija je impresivna, a veliki broj autorskih albuma je snimio pod svojim imenom i sa svojim sastavima. Tek poslednjih godina njegovo diskografsko prisustvo postalo je značajno i kod nas, kada licencno izdat album “Samba Tzigane”, za kojim su sledili albumi “Summit Octet” te “Balkan Project” – snimljen uživo u Beogradu baš u Domu omladine. Sva tri izdanja su izašla na etiketi B92 i postignuti su respektabilni tiraži na našem tržištu.

Big Bend RTS je orkestar u sastavu MP RTS i predstavlja jedan od retkih profesionalnih džez orkestara u regionu sa višedecenijskom tradicijom. Iz ovog uglednog ansambla RTS u svet su krenuli svi internacionalci iz naše zemlje pa i sam Gojković. I danas se može reći da ovaj orkestar predstavlja jedinu nacionalnu džez instituciju sa velikom tradicijom. Orkestar poslednjih godina zahvaljujući strateškoj politici kuće u okviru koje deluje, nastupa i snima u podmlađenom sastavu i poseduje prepoznatljivu, izuzetnu energiju, koja pleni kako na koncertima tako i u studiju. Dirigent je Ivan Ilić.

Gost na koncertu biće kontrabasista Martin Gjakonovski. Makedonskog porekla, stacioniran u Nemačkoj, ali sa domovinom Evropom. Na evropskoj džez sceni već duži vremenski period prisutan je kao jedan od najzaposleniih kontrabasista.

Posle beogradskog koncerta Gojković, Big bend i Gjakonovski sele se u Studio VI Radio Beograda gde će snimiti album “QUO VADIS SAMBA”. Uvereni smo da će to biti album za pravi početak “džez 2013.” i uvod u proslavu izuzetnog jubileja Big Band RTS – 65 godina postojanja, upravo sa Gojkovićem koji pronosi ime naše zemlje i samog Big Benda RTS više od 60 godina širom sveta.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Koncert Duška Gojkovića sa Big Bendom RTS-a u Domu omladine

Izvor: Blic, 19.Nov.2012

Duško Gojković i Big Bend RTS-a nastupiće u ponedeljak, 26. novembra, na sceni Velike sale Doma omladine Beograda. Duško Gojković..Za ovu produkciju pažljivo je pripremljen projekat “Quo vadis samba”, naslovljen po jednoj od najpoznatijih Gojkovićevih kompozicija...Pred publikom će se naći...

Nastavak na Blic...

Duško Gojković i Big Bend RTS 26. novembra u Domu omladine

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Nov.2012, 12:18

Poslije dva rasprodata koncerta na 27. Beogradskom džez festivalu oktobra prošle godine, Duško Gojković i Big Bend RTS ponovo će zajedno nastupiti u Velikoj sali Doma omladine Beograda, 26. novembra, najavio je danas DOB.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.