Brutalnost i strast

Izvor: Glas javnosti, 24.Jul.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brutalnost i strast

Jedna od najčitanijih knjiga kod nas i u svetu „Devojka sa bisernom minđušom“ odnedavno se može kupiti u luksuzno opremljenom pakovanju, u kojem se pored knjige nalazi i DVD. Trejsi Ševalije je od objavljivanja „Devojke sa bisernom minđušom“ najpopularniji i najprodavaniji pisac u našoj zemlji. U ovoj čudesnoj bajci, Ševalije je oživela istoriju nastanka jedne od najlepših Vermerovih slika - koju mnogi s pravom nazivaju holandska Mona Liza. U umetničkoj viziji Trejsi Ševalije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << ta devojka sa slike zove se Grit, sluškinja je i poslužila je Vermeru kao model za istoimenu sliku.

„Devojka sa bisernom minđušom“ ubedljiv je istorijski roman, ali kao studija ljudske prirode, začinjena zrelom analizom on blista! Ševalije unosi impresivnu mešavinu strasti, gneva i zapažanja u roman koji je istovremeno lep i brutalan. Po ovom romanu snimljen je i film koji je režirao Peter Veber, a ulogu slavnog slikara Vermera tumači Kolin Firt, Grit igra mlada glumica Skarlet Johanson. Film „Devojka sa bisernom minđušom“ uhvatio je najvažniju suštinu romana.

Nije Johanson nego DZohanson.

Glumica je rodjena amerikanka i njeno ime se tako izgovara!

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.