Bergmanovi Razgovori na srpskom

Izvor: NaDlanu.com, 26.Jan.2012, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bergmanovi Razgovori na srpskom

BEOGRAD, 26. januara 2012. (Beta) - Knjiga švedskog reditelja Ingmara Bergmana "Razgovori u četiri oka" objavljena je na srpskom jeziku u izdanju izdavačke kuće Geopoetika.

BEOGRAD, 26. januara 2012. (Beta) - Knjiga švedskog reditelja Ingmara Bergmana "Razgovori u četiri oka" objavljena je na srpskom jeziku u izdanju izdavačke kuće Geopoetika.Taj roman je završnica trilogije o porodici i detinjstvu umetnika.Direktor izdavačkog preduzeća Geopoetika Vladislav Bajac rekao je agenciji Beta da je novi roman možda "najdrastičniji" deo trilogije, jer Bergman u tom delu opisuje neverstvo svoje majke u konzervativnoj zajednici početkom 20. veka.Bajac je dodao da je struktura romana originalna, sastavljena od četiri-pet intimnih razgovora sa razlličitim ljudima na istu temu, komponovanih u različitim vremenskim okvirima."Priču o surovosti konzervativnog društva u kome se teško nalazi razumevanje za neverstvo udate žene, moramo nadoknaditi i dovoljno čudnom činjenicom da je autor na njenoj strani", rekao je Bajac.Bajac je dodao da je Bergman primer neprolazne vrednosti, jedan od nekolicine pisaca 20. veka koji su ostali avangarda u modernosti, zbog pristupa, ali i literarne vrednosti.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.