Izvor: RTS, 28.Feb.2024, 19:06

Временска прогноза за 29. фебруар 2024.

Слаба киша понегде ће падати пре подне и средином дана, па поново увече и током ноћи. У кошавском подручју и на планинама ветровито. На југу Баната ветар ће бити и олујне јачине. Температура слична данашњој, до 20 степени. У Београду променљиво облачно и ветровито, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << уз 18 степени. Током ноћи киша.
Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)

28.02.2024. Среда: Натпросечно топло, у кошавском подручју и планинским пределима и ветровито. Током дана мало до умерено облачно и суво време. Ветар слаб и умерен, у кошавском подручју и планинским пределима и јак, а на југу Баната повремено и са ударима олујне јачине, јужни и југоисточни. Највиша температура од 15 до 20 °С. Упозорење: Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 90%.
29.02.2024. Четвртак: Променљиво облачно и даље топло за овај период године, а у кошавском подручју и ветровито. Слаба киша, углавном пре подне и средином дана, очекује се понегде у западним, јужним и источним пределима Србије. Дуваће слаб и умерен јужни и југоисточни ветар, у кошавском подручју и понегде у планинским пределима и јак, а на југу Баната и са ударима олујне јачине. Најнижа температура од 5 °С до 11 °С, а највиша дневна од 15 до 20 °С. Наоблачење са слабом кишом које ће увече захватити јужне, током ноћи прошириће се и на остале пределе Србије. Упозорење: Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 85%.
01.03.2024. Петак: Умерено до потпуно облачно и топло, местимично са слабом, краткотрајном кишом или пљуском. Ветар слаб и умерен, јужни и југоисточни, у кошавском подручју и понегде у планинским пределима умерен и јак, а на југу Баната и у доњем Подунављу повремено и олујни. Најнижа температура од 7 до 11 °С, а највиша од 14 до 19 °С.Упозорење: Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 95
02.03.2024. Субота: Променљиво облачно и топло, понегде са слабом, краткотрајном кишом ил ипљуском. Ветар слаб и умерен, јужни и југоисточни, у кошавском подручју и понегде у планинским пределима умерен и јак, а на југу Баната и у доњем Подунављу повремено и олујни. Најнижа температура од 5 до 10 °С, а највиша од 15 до 20 °С.Упозорење: Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 85
03.03.2024. Недеља: Променљиво облачно са дужим сунчаним интервалима. Ветар слаб и умерен, у кошавском подручју и јак, јужни и југоисточни. Најнижа температура од 3 до 9 °С, а највиша од 15 до 20 °С.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.