286. kolo kuće Tuck

Izvor: B92, 26.Mar.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

286. kolo kuće Tuck

Distributerska kuća "Tuck" najavila je da će se u prodaji od 27. marta, u okviru 286. kola, naći na DVD-u i filmovi "Dolazak tame", "Vavilon", "Gojine utvare", "Dnevna straža", "Džošua"...

DOLAZAK TAME

Režija: David L. Cunningham

Uloge: Alexander Ludwig, Christopher Eccleston

Žanr: Avanturistički

Trajanje: 95 minuta

Fantastični likovi, uzbudljiva akcija, spektakularni specijalni efekti! >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Dolazak Tame je epska avantura koju će zavoleti cela porodica.

Tokom novogodišnjieg raspusta dečak koji na prvi pogled izgeda kao i svi ostali shvata da je sve samo ne običan. Kao sedmi sin sedmog sina Vil Stanton je predodređen da bude Tragač – izabrani ratnik sa zadatkom da uspostavi ravnotežu u iskonskoj borbi između sila Tame i Svetlosti.

Uz pomoć drevnih ratnika Svetlosti Vil mora da putuje kroz vreme i skuplja dobro skrivene znakove pomoću kojih će zaštititi svet.

VAVILON

Režija: Alejandro Gonzlez Iñrritu

Uloge: Brad Pitt, Cate Blanchett, Gael Garca Bernal

Žanr: Drama

Trajanje: 137 minuta

Bol je jedinstvena"nada, takođe. Od poznatog reditelja Alehandra Gonzalesa Inaritua (21 Gram, Pasji Život) dolazi njegov treći film, "Vavilon".

Proslavljen među kritičarima, ovo je emotivno prožet film o barijerama koje razdvajaju čovečanstvo. Tragična nesreća pokreće lanac događaja koji će povezati četiri grupe ljudi, koji, podeljeni kulturološkim razlikama i velikom prostornom udaljenošću, otkrivaju da dele istu sudbinu koja će ih konačno i spojiti.

Bred Pit (Gospodin i gospođa Smit, Ocean’s 13), dobitnica Oskara Kejt Blančet (Avijatičar, trilogija Gospodar Prstenova) i Gael Garsija Bernal (Dnevnik motocikliste) predvode izuzetnu glumačku ekipu u ovom remek-delu.

GOJINE UTVARE

Režija: Milos Forman

Uloge: Javier Bardem, Natalie Portman, Stellan Skarsgård

Žanr: Drama

Trajanje: 109 minuta

U Španiji, 1792. godine, kroz oči poznatog španskog slikara Franciska Goje (Stelan Skarsgard) odvija se priča o grupi ljudi koji preživljavaju surove godine španske Inkvizicije, invazije Napoleonovih trupa na Španiju i uspostavljanje španske monarhije od strane Velingtonove moćne vojske.

Havijer Bardem je brat Lorenco, zagonetan, lukavi član najužih krugova Inkvizicije koji stupa u vezu sa Gojinom muzom Ines (Natali

Portman), kada ona biva optužena za jeres, odvedena u zatvor, i tada užas počinje...

DNEVNA STRAŽA

Režija: Timur Bekmambetov

Uloge: Konstantin Khabensky, Mariya Poroshina

Žanr: Akcioni

Trajanje: 140 minuta

Samo jedna stvar stoji između mira i Armagedona: agenti Dnevne straže natprirodnih moći, koji se bore za kontrolu nad armijama svetla i tame.

Kada sin visokog oficira Dnevne straže pređe na mračnu stranu, nezamislive sile bivaju oslobođene, i sudbina sveta visi o koncu!

Kao i u Matriksu, Dnevna Straža kombinuje najnaprednije digitalne efekte i vratolomnu akciju u stvaranju zapanjujuće originalnog sveta.

DŽOŠUA

Režija: George Ratliff

Uloge: Sam Rockwell, Vera Farmiga, Jacob Kogan

Žanr: Horor

Trajanje: 102 minuta

Zlo je dobilo svoje novo lice u ovom zastrašujućem i napetom trileru koji nas „drži zamišljene sve do zapanjujućeg kraja filma" – New York Daily News

Bred i Abi Kern (Sem Rokvel i Vera Farmiđa) su par koji na prvi pogled ima sve – srećan brak, divan stan na Menhetnu, veoma pametnog devetogodišnjeg sina i tek rođenu devojčicu.

Njhova porodica ipak počinje da se raspada jer će se desiti niz tragičnih događaja koji će ih dovesti do očaja i uništiti im život. Da li je sve što se dešava slučajnost ili vešto smišljen plan zlog brata koji ne podnosi svoju sestru i želi da se surovo osveti svojoj porodici.

ČINI MI SE DA VOLIM SVOJU ŽENU

Režija: Chris Rock

Uloge: Chris Rock, Gina Torres, Steve Buscemi

Žanr: Komedija

Trajanje: 90 minuta

Jedan od najvećih komičara današnjice – Kris Rok je glavni glumac, režiser i koscenarista ove urnebesne komedije koja oslikava svu patnju, ali i zadovoljstva bračnog života.

Ozbiljni bankar Ričard Kuper (Kris Rok) ima sve što čovek može da poželi – sjajan posao, divnu suprugu (Đina Tores) i dvoje dece. Postoji samo jedan problem – neviđeno mu je dosadno!

Njegova povremena maštanja o drugim ženama su uglavnom bezopasna sve dok mu se u život ponovo ne useli seksi prijateljica iz mladosti – Niki (Keri Vašington). Od tog trenutka njih dvoje su u provokativnoj igri mačke i miša koja Ričardu vraća osmeh na lice, ali i stavlja njegov brak na probu

VELIKA PLJAČKA VOZA

Režija: Michael Crichton

Uloge: Sean Connery, Donald Sutherland, Lesley-Anne Down

Žanr: Akcija

Trajanje: 106 minuta

Poznat kao remek delo reditelja i scenariste Majkla Krajtona, ovo je kultni film za sve ljubitelje žanra! Zvezde koje predvode Šon Koneri, Donald Satrlend i Lesli-En Daun garantuju „vrhunski odglumljenu i uzbudljivu" avanturu (The Holywood Repotrer) zasnovanu na prvoj pljački voza u istoriji.

Maestralno snimljen zahvaljujući dva puta Oskarom nagrađivanom Džefriju Ansvortu, „genijalan" (Variety) i „ božanstven" (Gene Shalit) , ovo je film koji vas ni u jednom trenutku neće ostaviti ravnodušnim.

Šon Koneri je Edvard Pirs, vrhunski lopov koji je osmislio savršen plan da iz poštanskog vagona ukrade zlatne poluge koje vrede čitavo bogatstvo. Da bi izveo najdrskiju pljačku u istoriji Pirs je prinuđen da sarađuje sa obijačem sefova (Satrlend) i njegovom prelepom devojkom (Daun) u seriji komplikovanih, ali i vešto planiranih akcija, koje će na probu staviti njihovo strpljenje, prijateljstvo i veštine.

POSLEDNJI TANGO U PARIZU

Režija: Bernardo Bertolucci

Uloge: Marlon Brando, Maria Schneider

Žanr: Erotska drama

Trajanje: 124 minuta

Uđite u ćudljiv i senzualan svet filma "Poslednji Tango u Parizu" i pripremite se za jedno od najkontroverznijih ostvarenja svih vremena.

Nominovan za dva Oskara i pun snažne seksualne enrgije kao ni jedan film pre i posle njega ovaj blistavi klasik šokirao je svet i "zauvek promenio filmsku umetnost” (Pauline Kael).

On (Brando) je četrdesetpetogodišnji Amerikanac koji živi u Parizu, progonjen samoubistvom svoje supruge. Ona (Marija Šnajder) je dvadesetogodišnja pariska lepotica verena za mladog reditelja.

Ne rekavši jedno drugome ni svoje ime njih dvoje su se spojili da bi ispunili svoje snove, u stanu koji je prazan kao i njihovi mračni i tragični životi.

Uhvaćeni u neobuzdanom plesu strasti koji ne mogu da zaustave, ovi neočekivani ljubavnici su uzdigli svoju strast do erotskih visina, dalje od bilo čega što su ikada mogli da zamisle.

UMRETI MLAD

Režija: Joel Schumacher

Uloge: Julia Roberts, Campbell Scott

Žanr: Romantična drama

Trajanje: 107 minuta

Džulia Robersts i Kembel Skot tumače glavne uloge u jednoj od najdirljivijih priča o snazi inspiracije. Sa malo novca, bez perspektive i sreće u ljubavi, Hilari O’Nil (Roberts) se javlja na oglas za posao koji će joj promeniti život.

Zaposlena kao negovateljica teško bolesnog mladića (Skot) otkriva da njih dvoje imaju puno zajedničkog i pored toga što je on bogat i obrazovan.

Njihovo iskreno prijateljsvo brzo prerasta u duboku i snažnu romansu koja će otkriti da li postoje granice prave ljubavi.

USIJANE GLAVE

Režija: Jim Abrahams

Uloge: Charlie Sheen, Lloyd Bridges, Cary Elwes

Žanr: Komedija

Trajanje: 82 minuta

Prvo ste zavoleli "Ima li pilota u avionu", a onda i "Goli pištolj" - sada vam reditelj Džim Abrahams predstavlja svoju najurnebesniju komediju: "Usijane Glave"!

Glavni junaci koje tumače Čarli Šin, Lilojd Bridžis i Džon Krajer će vas ostaviti bez daha u ovoj vrhunskoj parodiji na američke „pilotske" filmove.

Vežite svoje pojaseve, podignite sedišta i počnite let pun neprekidne zabave, ali obratite pažnju jer...nešto čudno je u vazduhu!

USIJANE GLAVE 2

Režija: Jim Abrahams

Uloge: Charlie Sheen, Lloyd Bridges, Rowan Atkinson

Žanr: Komedija

Trajanje: 85 minuta

Toper Harli (Čarli Šin) sada živi u budističkom hramu, njegov nekompetentni bivši starešina (Lilojd Bridžes) je predsednik, a neko mora da spasi taoce na Bliskom istoku!

Toper je, čini se, najbolje rešenje za ovu misiju, ali suviše pati za svojom bivšom (Valeria Golino) sve dok ga na akciju ipak ne nagovori zgodna devojka iz CIA-e!

„Smrtonosna" akcija spašavanja će vas nasmejati do suza a Toper i druge „usijane glave" ismejaće neke od najpoznatijih filmova uz pomoć poznatih glumaca koji imaju sjajne epizode u ovom filmu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.