Izvor: RTS, 04.Mar.2024, 19:19

Ана Брнабић с Радном групом за изборне услове, ОДИХР и Делегацијом ЕУ

Премијерка Ана Брнабић присуствовала је састанку Радне групе за унапређење изборних услова у Србији, а на позив премијерке, састанку су присуствовали и представници Канцеларије ОЕБС-а за демократске институције и људска права (ОДИХР) и Делегације Европске уније >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у Србији.
Председница Владе захвалила је представницима ОДИХР-а на институционалној сарадњи која постоји још од 2019. године, као и на професионалном приступу и извештају након децембарских избора 2023. у нашој земљи, саопштено је из Владе.

Представници ОДИХР-а поздравили су спремност Владе Србије за наставак рада на унапређењу изборних услова, о чему сведочи и овај, први у низу, састанак Радне групе, само неколико дана након финалног извештаја ове институције. Према њиховим речима, то додатно сведочи о томе колику важност Влада Србије придаје спровођењу препорука ОДИХР-а, наводи се у саопштењу Владе Србије.
Брнабићева је изразила уверење да ће поред актуелног рада на препорукама, и нови састав Владе Србије наставити конструктивну сарадњу на имплементацији препорука и унапређењу изборног процеса. На састанку су детаљно размотрене све препоруке ОДИХР-а и договорени су наредни кораци у циљу њихове имплементације.
Радна група ће наставити своја заседања у наредним данима, како би препоруке Канцеларије ОЕБС-а за демократске институције и људска права биле имплементиране у најкраћем могућем року.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.