Uhapšen upravnik leskovačkog zatvora

Izvor: JužneVesti.com, 08.Nov.2019, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen upravnik leskovačkog zatvora

Zbog sumnje da su tokom 6 godina uzimali novac iz depozita Okružnog zatvora u Leskovcu, pa ga nakon toga vraćali, uhapšeni su upravnik Goran Petronijević i radnica u ovom zatvoru. Njima je određeno zadržavanje do 48 sati. U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija za Južne vesti kažu da se u leskovačkom zatvoru već sprovodi vanredni nadzor.

Petronijević i 50-godišnja S. J. su od 2013. do 2019. godine uzeli preko 1,2 miliona dinara koje su koristili za lične >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << poterebe. Oni se terete za krivično delo posluga.

U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija kažu da nema zaštićenih i da su inspektori već na terenu i sprovode vanredni nadzor u Okružnom zatvoru u Leskovcu.

Nema izuzetih, svi su jednaki pred zakonon. Srbija vodi odlučnu borbu protiv korupcije u kojoj nema zašićenih, svako za koga se dokaže da je radio mimo zakona treba da odgovara za svoja dela. Očekujem od nadležnih državnih organa da istraže slučaj, kako bi svako mogao da preduzme mere iz svoje nadležnosti - kažu u Upravi.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Pozajmljivali" novac iz depozita zatvora

Izvor: Radio 021, 08.Nov.2019

Policija je uhapsila dve osobe zbog sumnje da su neovlašćeno uzimali novac iz depozita Okružnog zatvora u Leskovcu, koji su koristili za lične potrebe, a potom ga vraćali...Sumnja se da su G.P. (1962), odgovorno lice Okružnog zatvora u Leskovcu i S.J. (1969), radnica u ovom zatvoru, novac "pozajmljivali"...

Nastavak na Radio 021...

Upravnik i službenica priznali da su uzimali novac iz depozita leskovačkog zatvora

Izvor: JužneVesti.com, 08.Nov.2019

Upravnik leskovačkog zatvora Goran Petronijević i 50-godišnja službenica koji su jutros uhapšeni, priznali su da su u prethodnih 6 godina uzimali novac iz depozita Okružnog zatvora. Njima je ukinuto policijsko zadržavanje i oni će se braniti sa slobode, potvrđeno je Južnim vestima u Tužilaštvu.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.