Izvor: JUGpress.com, 19.Maj.2023, 09:29

U Senatu SAD i o Albancima Preševske doline

BUJANOVAC-PREŠEVO-VAŠINGTON

U Senatu SAD prvi put se raspravljalo o pitanju Albanaca Preševske doline javljaju kosovski mediji na albanskom.

Pred Odborom za spoljne poslove američkog Senata, na saslušanju “Procena politike SAD za Zapadni Balkan”, govorili su specijalni savetnik Stejt Departmenta Derek Šole i izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar.

Na saslušanju o američkom angažmanu na Balkanu, predsednik ovog odbora, senator Bob Menendez, zatražio >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << je od američke administracije da se posveti pitanju Albanaca u Preševskoj dolini, a posebno pasivizaciji adresa. Senator Menendez je takođe na ovom saslušanju podvukao da je albanska manjina u Srbiji izložena stalnoj diskriminaciji od strane Srbije, prenose Metro, Dukađini-TV i drugi mediji. (kraj) RO/LJS

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vašington,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Danijel Server o saslušanju u Kongresu: Šta su Šole i Eskobar zaboravili važno da kažu o Srbiji i regionu

Izvor: Danas, 19.Maj.2023

Jučerašnje saslušanje Dereka Šolea, Specijalnog savetnika američkog Stejt departmenta i Gabrijela Eskobara, zamenik pomoćnika sekretara zadužen za Balkan u Komitetu za spoljne poslove Senata pokazalo je da prisutni senatori zaista znaju nešto o Balkanu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.